Транзитна виза за Турција

Транзитната виза за Турција може да ја побараат преку Интернет од граѓаните на повеќето земји. Формуларот за онлајн апликација за виза за Турција може да се пополни и поднесе за само неколку минути. Патникот не треба да аплицира за транзитна виза ако остане на аеродромот додека се поврзува со друг лет.

Дали ми треба транзитна виза за Турција?

Областа околу аеродромот е одлично место за трансфер и транзит на патници со долги одмори во Турција.

Растојанието помеѓу аеродромот во Истанбул (IST) и центарот на градот е помалку од еден час. Можно е да поминете неколку часа во Истанбул, најголемиот град во Турција, под услов да имате долго чекање помеѓу летовите за поврзување.

Меѓутоа, освен ако патниците се од земја без виза, странците мора да аплицираат за турска транзитна виза.

Турска е-виза или Турска виза преку Интернет е електронско овластување за патување или патна дозвола за посета на Турција во период до 90 дена. Владата на Турција препорачува дека меѓународните посетители мора да аплицираат за а Виза за Турција преку Интернет најмалку три дена пред да ја посетите Турција. Странските државјани можат да аплицираат за Апликација за виза за Турција за неколку минути. Процес на апликација за виза за Турција е автоматизирана, едноставна и целосно онлајн.

Како да аплицирате за транзитна виза за Турција?

Лесно се добиваат транзитни визи за Турција. На Виза за Турција онлајн апликантите можат да аплицираат онлајн од нивните домови или канцеларии доколку ги исполнуваат условите.

Патникот мора да се погрижи да обезбеди некои суштински биографски информации како што се нивното целосно име, место на раѓање, датум на раѓање и информации за контакт.

Апликантите мора да ги внесат своите број на пасош, датум на издавање и датум на истекување. Се препорачува патниците да ги ревидираат своите податоци пред да ја поднесат апликацијата, бидејќи грешките може да ја одложат обработката.

Со користење на дебитна или кредитна картичка, таксите за виза за Турција може безбедно да се платат онлајн.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

 Странските туристи и посетителите кои патуваат во Република Турција треба да носат соодветна документација за да можат да влезат во земјата. Дознајте повеќе на Видови турска е-виза (електронска дозвола за патување)

Транзит во Турција за време на Ковид-19

Транзитот низ Турција сега е возможен како и обично. Ограничувањата за патување со Ковид-19 беа укинати во јуни 2022 година.

Не е потребен негативен резултат од тестот или потврда за вакцинација за транзитни патници во Турција.

Пополнете го формуларот за влез во Турција ако сте патник кој ќе го напушти аеродромот во Турција пред вашиот лет за поврзување. За странските туристи, документот сега е факултативен.

Пред да се качат на патување во Турција за време на тековните ограничувања COVID-19, од сите патници се бара да ги потврдат најновите критериуми за влез.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Можеби многу малку се зборува за Турција надвор од неколку познати градови и места, но земјата е исполнета со многу природни одморалишта и национални паркови, поради што вреди да се посети овој регион само поради неговите природни сценски погледи. Дознајте повеќе на Сценски места за посета во Турција

Колку време трае транзитната виза за Турција?

Обработката на Визи за Турција онлајн е брз. Успешните апликанти ги добиваат одобрените визи за помалку од 24 часа. Сепак, се советува посетителите да ги поднесат своите апликации најмалку 72 часа пред планираното патување во Турција.

За оние кои веднаш сакаат транзитна виза, приоритетната услуга им овозможува да аплицираат и да ја добијат визата за само еден час.

Кандидатите добиваат е-пошта со одобрение за транзитна виза. Кога патувате, треба да се донесе печатен примерок.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Илјадници туристи влегуваат во Турција преку нејзините копнени граници, иако најголемиот дел од посетителите пристигнуваат со авион. Бидејќи нацијата е опкружена со 8 други земји, постојат различни можности за копнен пристап за патниците. дознајте за нив на Водич за влез во Турција преку нејзините копнени граници

Колку време трае транзитната виза за Турција?

Обработката на Визи за Турција онлајн е брз. Успешните апликанти ги добиваат одобрените визи за помалку од 24 часа. Сепак, се советува посетителите да ги поднесат своите апликации најмалку 72 часа пред планираното патување во Турција.

За оние кои веднаш сакаат транзитна виза, приоритетната услуга им овозможува да аплицираат и да ја добијат визата за само еден час.

Кандидатите добиваат е-пошта со одобрение за транзитна виза. Кога патувате, треба да се донесе печатен примерок.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Турција е-виза е официјален документ издаден од Министерството за надворешни работи на Република Турција кој делува како откажување од виза, дознајте повеќе на Барања за онлајн виза за Турција

Информации за турската виза за транзит

  • Транзит низ турскиот аеродром и посета на земјата се можни со Визи за Турција онлајн. Во зависност од националноста на носителот, максималниот престој е помеѓу 30 и 90 дена.
  • Во зависност од земјата на државјанство, може да се издаваат и визи за еднократен и повеќекратен влез.
  • Сите меѓународни аеродроми прифаќаат Визи за Турција онлајн за транзит. Во транзитот, многу патници минуваат низ аеродромот во Истанбул, најголемиот аеродром во Турција.
  • По минување низ имиграцијата, патниците кои сакаат да го напуштат аеродромот помеѓу летовите мора да ја покажат својата одобрена виза.
  • Транзитните патници кои не ги исполнуваат условите за виза за Турција преку Интернет мора да аплицираат за виза во турската амбасада или конзулат.

Проверете ја вашата подобност за виза за Турција и аплицирајте за е-виза за Турција 72 часа пред вашиот лет. Американски граѓани, Австралиски граѓани, Кинески граѓани, Канадски граѓани, Граѓани од Јужна Африка, Државјани на Мексико, и Емирати (граѓани на ОАЕ), може да аплицира онлајн за електронска виза за Турција. Доколку ви треба каква било помош или ви требаат какви било појаснувања, контактирајте со нас Помошник за виза за Турција за поддршка и водство.