Турција виза од Бахреин

Турција виза за граѓаните на Бахреин

Аплицирајте за виза за Турција од Бахреин

еТА за граѓаните на Бахреин

Подобност за онлајн виза за Турција

 • Граѓаните на Бахреин можат аплицирајте за еВиза на Турција
 • Бахреин беше почетен член на турската програма за еВиза
 • Граѓаните на Бахреин уживаат брз влез користејќи ја програмата за е -виза на Турција

Други барања за виза преку Интернет за Турција

 • Граѓаните на Бахреин можат да аплицираат за е-виза за Турција преку Интернет
 • Електронската виза за Турција важи за пристигнување по копно, море или воздух
 • Електронската виза за Турција е за кратки туристички, деловни и транзитни посети до 90 дена

Турција виза од Бахреин

Оваа електронска виза за Турција се спроведува за да им овозможи на посетителите лесно да ги добијат своите визи преку Интернет. Програмата за еВиза за Турција беше започната во 2013 година од страна на Министерството за надворешни работи на Република Турција.

Од граѓаните на Бахреин се бара да аплицираат за е-виза за Турција (Turkey Visa Online) за да влезат во Турција за посети до туризам, деловни, транзитни или медицински цели. Турција Визата од Бахреин не е изборна, но а задолжително барање за сите граѓани на Бахреин патување во земјата за краток престој. Турскиот пасош на имателите на eVisa мора да важи најмалку 6 месеци по датумот на поаѓање, тоа е датумот кога ја напуштате Турција.

Како можам да аплицирам за турска виза од Бахреин?

Турската виза за граѓаните на Бахреин се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса.

Турската виза за граѓаните на Бахреин може да се примени и пополни преку Интернет на оваа веб-локација и може да ја добивате визата за Турција онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Бахреин. Единствениот услов е да имате ИД на е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Турција Visa Online се доставува преку е-пошта. Турската виза за граѓаните на Бахреин ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред да се одобри турската eVisa.


Барања за турска виза за граѓаните на Бахреин

За да влезат во Турција, на граѓаните на Бахреин ќе им биде потребен валиден патен документ или пасош за да аплицираат за еВиза за Турција. Граѓаните на Бахреин кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи турската еВиза ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи турската електронска виза се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Турција.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за турската виза преку Интернет. Од граѓаните на Бахреин, исто така, се бара да обезбедат а Валидна емаил адреса, да ја добијат еВизата за Турција во инбокс. Информациите за вашата турска виза мора целосно да се совпаѓаат со информациите на вашиот пасош, инаку ќе треба да аплицирате за нова турска еВиза.

Прочитајте за целосните барања за виза за Турција преку Интернет

Колку долго граѓаните на Бахреин можат да останат со виза за Турција?

Датумот на заминување на граѓанинот на Бахреин мора да биде во рок од 30 дена од пристигнувањето. Од имателите на пасоши на Бахреин се бара да добијат Турски електронски патнички орган (Турција еВиза) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 30 дена. Доколку граѓаните на Бахреин имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Турската виза не важи за други цели освен за туризам или бизнис. Ако треба да студирате или да работите во Турција, мора да аплицирате за редовна/традиционална/виза со налепници во најблиската турска амбасада/комисија.

Најчесто поставувани прашања за Турска виза преку Интернет (или турска е-виза)

Која е валидноста на Турската виза онлајн за граѓаните на Бахреин

Додека е-визата за Турција важи за 180 дена, граѓаните на Бахреин можат да останат до 30 дена во периодот од 180 дена. Турција е-виза е Единечен влез виза за граѓаните на Бахреин.


Работи што треба да се направат и места од интерес за граѓаните на Бахреин во Турција

 • Крстарење по јахта до Бодрум и Фетије
 • Грчко-римски урнатини во Пергам
 • Доживејте ги прекрасните воздушни погледи на ülüdeniz
 • Посетете го Фетије, најпознатата плажа во Турција
 • Посетете го раздвижениот медитерански центар во Анталија
 • Посетете ги прекрасните делови од песок на Патара
 • Сулуклугол, фантастично езеро во срцето на дефект
 • Бујакада рајски остров во Адалар, Турција
 • Фонтана Кајзер Вилхелм, Истанбул
 • Ликиска гробница Учагиз, мистерио, антички гробишта со римски саркофази и ликиски натписи
 • Искачете се по стрмен рид за 90 секунди на второто најстаро урбано метро во светот, Тунел

Амбасадата на Бахреин во Турција

Адреса

Илкбахар Махалеси 606. Сокак, бр:19 Оран-Чанкаја Анкара Турција

телефон

+ 90-312-491-2655

Факс

+ 90-312-491-2676


Ве молиме, аплицирајте за е-виза за Турција 72 часа пред вашиот лет.