Процес на онлајн апликација за Турција eVisa – Земете ја вашата виза за 24 часа

Барате формулар за апликација за виза за Турција? Ако одговорот е да, тогаш кликнете овде за да дознаете повеќе за процесот на аплицирање за виза за Турција, кој мора да го знаете пред да започнете со процесот на аплицирање за виза за Турција.

Планирате да ја посетите Турција за туристички или деловни цели? За странските патници, задолжително е да поседуваат валиден пасош и виза што им овозможува да ја посетат земјата. Сепак, Турција е една од најпопуларните туристички дестинации во светот и добивањето виза би значело стоење во долги редици или месеци процесирање на визата.    

Затоа, Министерството за надворешни работи на Република Турција го воведе концептот на а Виза за Турција онлајн. Ова им овозможува на странските патници од земји ослободени од виза да аплицираат за виза по електронски пат и да ја добијат, без да мораат да го посетат турскиот конзулат или амбасада.  

Турската еВиза е достапна само за граѓаните од подобните земји, кои ја посетуваат земјата со цел:

  • Туризам и разгледување 
  • Транзит или траење 
  • Бизнис или тргување 

Едноставно и без мака е да го поднесете вашето онлајн Апликација за виза за Турција а целиот процес може да се заврши електронски во рок од неколку минути. На TurkeyVisaOnline.org, можете да аплицирате за еВиза и да добиете одобрение за 24 часа! Сепак, пред да аплицирате, важно е да ги разберете клучните барања и дали ги исполнувате условите за електронска виза.    

Турска е-виза или Турска виза преку Интернет е електронско овластување за патување или патна дозвола за посета на Турција во период до 90 дена. Владата на Турција препорачува дека меѓународните посетители мора да аплицираат за а Виза за Турција преку Интернет најмалку три дена пред да ја посетите Турција. Странските државјани можат да аплицираат за Апликација за виза за Турција за неколку минути. Процес на апликација за виза за Турција е автоматизирана, едноставна и целосно онлајн.

Што е еВиза за Турција? Кои се неговите придобивки?

Турската еВиза е официјален патен документ кој дозволува влез и патување во земјата. Сепак, само граѓаните кои доаѓаат од подобните земји можат да аплицираат за виза, под услов да ја посетат земјата на краток период за туризам, бизнис или транзит. Ако сакате да студирате или да работите во Турција, или планирате подолг престој, треба да аплицирате за редовна виза во вашиот локален турски конзулат или амбасада. 

Апликантите ќе ја добијат eVisa по електронски пат откако ќе ги дадат сите потребни информации и ќе извршат плаќање преку кредитна/дебитна картичка или PayPal. Треба да прикажете мека или тврда копија од визата на влезните пристаништа; сепак, од вас не се бара да поднесувате никакви документи таму. Сите ваши информации автоматски се ажурираат и се складираат во системот и можат да бидат потврдени од службеници за пасошка контрола.    

Примарните придобивки од аплицирањето за виза за Турција преку Интернет се:

  • Едноставно, брзо и едноставно е да го поднесете вашиот Апликација за виза за Турција. За да аплицирате за еВиза, потребен ви е само компјутер и стабилна интернет конекција 
  • Бидејќи сите информации и документи се доставуваат по електронски пат, тоа помага да се избегне стоење во долги редици со часови за поднесување на апликацијата 
  • Формулари за апликација за виза за Турција поднесените онлајн се помалку во споредба со редовните визи. Ова значи побрзо време на обработка. Во зависност од брзината на обработка на визата што ќе ја изберете, можете да ја добиете вашата eVisa дури и истиот ден 
  • Тоа е најефективниот систем за аплицирање за виза за подобни граѓани кои сакаат да ја посетат Турција на кратко време со цел патување или бизнис.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Е-виза е официјален документ кој дозволува влез и патување во Турција. Е-Визата е алтернатива на визите издадени во турските мисии и на влезните пристаништа. Апликантите ги добиваат своите визи по електронски пат откако ќе ги внесат потребните информации и ќе извршат плаќања со кредитна или дебитна картичка (Mastercard, Visa или American Express). Дознајте повеќе на Често поставувани прашања за eVisa Turkey 

Клучни барања за пополнување на формуларот за апликација за виза 

Пред да аплицирате за електронска виза за Турција, треба да ги исполнувате следниве критериуми: 

  • Имате важечки пасош: Мора да имате пасош со најмалку 6 месеци важност од датумот кога планирате да влезете во земјата. Ако имате пасоши за повеќе од една националност, погрижете се да ги дадете информациите за пасошот што планирате да го носите при посетата на Турција. Запомнете, вашата eVisa за Турција е поврзана електронски со вашиот пасош и затоа, задолжително е да ги дадете податоците за вашиот пасош при пополнување на вашиот Апликација за виза за Турција. Исто така, само обичните сопственици на пасоши можат да аплицираат за еВиза. Ако имате службени или дипломатски пасоши или меѓународни патни исправи, не можете да аплицирате за виза преку Интернет.  
  • Имајте валидна адреса за е-пошта: За да аплицирате за еВиза за Турција, мора да имате валидна адреса за е-пошта. Тоа е затоа што целата комуникација поврзана со вашата апликација ќе се одвива преку вашата е-пошта. Откако ќе го поднесете образец за апликација за виза и ќе биде одобрена, еВизата за Турција ќе ви биде испратена на вашата е-пошта за помалку од 72 часа. 
  • Направете плаќање онлајн: Откако ќе ги дадете вашите лични податоци, бројот на пасошот и информациите за вашето патување, треба да ја платите потребната такса онлајн. За ова, ќе треба да имате онлајн начин на плаќање, вклучувајќи кредитна картичка, дебитна картичка или сметка на PayPal. 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Доколку сакате да ја посетите Турција во текот на летните месеци, особено околу мај до август, времето ќе ви биде доста пријатно со умерено сончево време - најдобро време е да ја истражите цела Турција и сите области околу тоа. Дознајте повеќе на Туристички водич за посета на Турција во текот на летните месеци

Како да аплицирате за е-виза за Турција? 

Еве чекор-по-чекор водич за аплицирање за виза за Турција преку Интернет: 

#1: Посетете https://www.turkey-visa-online.org/visa и на горниот десен агол на страницата, кликнете на опцијата „Аплицирај онлајн“. Ова ќе ве насочи кон Формулар за апликација за виза за Турција. Обезбедуваме повеќејазична поддршка, вклучувајќи англиски, шпански, холандски, француски, кинески, дански, холандски, норвешки, итн. Изберете го саканиот јазик како достапен и пополнете го формуларот на вашиот мајчин јазик. 

#2: Во формуларот за апликација, наведете ги вашите лични податоци, вклучувајќи го вашето име како што е споменато во пасошот, датумот и местото на раѓање, полот, земјата на државјанство и адресата на е-пошта. 

#3: Обезбедете информации за вашиот пасош кои вклучуваат тип на документ, број на пасош и датум на издавање и датум на истекување. 

# 4: Исто така, мора да ги наведете деталите за вашето патување, наведувајќи ја целта на посетата (туризам, бизнис или транзит), адресата на местото каде што имате намера да останете за време на вашата посета, очекуваниот датум на пристигнување во Турција и дали сте аплицирале за канадска виза порано.    

#5: Обезбедете детали за семејството и други информации доколку аплицирате и за нивна виза. 

#6: Обезбедете ја вашата согласност и изјава и поднесете го формуларот.

Колку време е потребно за да се заврши процесот на онлајн апликација за виза?

Со сите информации подготвени за вас, потребни се приближно 5-10 минути за да се пополнат образец за апликација за виза на нашата веб-страница. Во зависност од брзината на обработка на визата што ќе ја изберете, може да бидат потребни 24-72 часа за да ја добиете визата преку вашата е-пошта. Доколку е потребна дополнителна безбедносна проверка, времетраењето на обработката на визата може да се зголеми.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Националниот парк Седум езера и природниот парк Абант Лејк станаа две од најпопуларните природни одморалишта во Турција, за туристите кои бараат да се изгубат во величественоста на мајката природа, дознајте за нив на Националниот парк Седум езера и природен парк Абант Езеро

Колку долго можам да останам во Турција со еВиза? 

Валидноста на вашата еВиза за Турција ќе варира во зависност од вашата земја на патниот документ. На пример, граѓаните од некои земји имаат право на виза за повеќекратно влегување што им овозможува да останат во Турција до 90 дена. Од друга страна, визата за еднократен влез му овозможува на апликантот да остане до 30 дена. Во двата случаи, визата важи 90 дена од датумот на издавање.  

Ако се соочувате со потешкотии при пополнување на формуларот за апликација, посетете го нашиот дел Често поставувани прашања или истражете ги нашите општи барања за страницата за електронска виза за Турција. За понатамошна поддршка и насоки, контактирајте го нашиот тим за помош за еВиза за Турција.  

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Сместена на прагот на Азија и Европа, Турција е добро поврзана со различни делови од светот и добива глобална публика секоја година. Како турист, ќе ви биде понудена можност да учествувате во безброј авантуристички спортови, благодарение на неодамнешните промотивни иницијативи преземени од владата, дознајте повеќе на Најдобрите авантуристички спортови во Турција


Проверете ја вашата подобност за виза за Турција и аплицирајте за е-виза за Турција 72 часа пред вашиот лет. Американски граѓани, Австралиски граѓани, Кинески граѓани, Канадски граѓани, Граѓани од Јужна Африка, Државјани на Мексико, и Емирати (граѓани на ОАЕ), може да аплицира онлајн за електронска виза за Турција. Доколку ви треба каква било помош или ви требаат какви било појаснувања, контактирајте со нас Помошник за виза за Турција за поддршка и водство.