Преглед на онлајн апликација за виза за Турција

Е-Виза за Турција или Електронско овластување за патување во Турција, е задолжителна патна исправа за граѓаните на земји без визи. Ако сте државјанин на земја која ги исполнува условите за е-виза во Турција, ќе ви треба Виза за Турција преку Интернет за престој or транзит, или за туризам и разгледување, или за бизнис цели.

Аплицирањето за виза за Турција преку Интернет е јасен процес и целиот процес може да се заврши преку Интернет. Сепак, добра идеја е да се разберат кои се суштинските барања за е-виза за Турција пред да започнете со процесот. За да аплицирате за вашата електронска виза за Турција, ќе треба да го пополните формуларот за апликација на оваа веб-локација, да обезбедите податоци за пасош, семејство и патување и да платите онлајн.

Суштински барања

Пред да можете да ја комплетирате вашата апликација за виза за Турција преку Интернет, ќе треба да имате три (3) работи: валидна адреса за е-пошта, начин за плаќање преку Интернет (дебитна картичка или кредитна картичка или PayPal) и валидна пасош.

 1. Валидна адреса за е-пошта: Ќе ви треба валидна адреса за е-пошта за да аплицирате за апликација за е-виза за Турција. Како дел од процесот на аплицирање, од вас се бара да ја наведете вашата е-пошта и целата комуникација во врска со вашата апликација ќе се врши преку е-пошта. Откако ќе ја пополните апликацијата преку Интернет за виза за Турција, вашата е-виза за Турција треба да пристигне на вашата е-пошта во рок од 72 часа.
 2. Онлајн форма на плаќање: Откако ќе дадете некои суштински детали во врска со вашето патување во Турција, од вас се бара да извршите плаќање преку Интернет. Ние користиме Secure PayPal портал за плаќање за да ги обработиме сите плаќања. Ќе ви треба или валидна дебитна или кредитна картичка (Visa, Mastercard, UnionPay) или сметка на PayPal за да ја извршите вашата исплата.
 3. Важечки пасош: Мора да имате валиден и обичните пасош кој не е истечен. Ако немате пасош, тогаш мора веднаш да аплицирате за еден, бидејќи апликацијата за турска виза не може да се пополни без информациите за пасошот. Запомнете дека е-виза за Турција е електронски поврзана со вашиот пасош.
  ЗАБЕЛЕШКА: Само сопствениците на обични пасоши имаат право да аплицираат за е-виза за Турција. Кандидатите кои поседуваат меѓународни патни документи или службени пасоши или дипломатски пасоши не можат да аплицираат за е-виза за Турција.

Образец за апликација и јазична поддршка

Јазична поддршка за е-визна Турција

За да ја започнете вашата апликација, одете на www.turkey-visa-online.org и кликнете на Аплицирај онлајн. Ова ќе ве доведе до Формуларот за онлајн апликација за е-виза за Турција. Оваа веб-локација обезбедува поддршка за повеќе јазици како француски, шпански, кинески, италијански, холандски, норвешки, дански и многу повеќе. Изберете го вашиот јазик како што е прикажано и можете да го видите формуларот за апликација преведен на вашиот мајчин јазик.

Ако имате проблем да го пополните формуларот за апликација, постојат повеќе ресурси кои ќе ви помогнат. Постои еден Најчесто поставувани прашања страница и општи барања за електронска турска виза страница. Доколку ви треба каква било помош или ви требаат какви било појаснувања, контактирајте го нашиот Е-Виза за помош за Турција за поддршка и водство.

Потребно време за пополнување на апликацијата за виза за Турција преку Интернет

Обично потребни се 5-10 минути за да се пополни апликацијата за е-виза. Ако ги имате подготвени сите информации, може да потрае само 5 минути за да го пополните формуларот и да ја извршите вашата уплата. Бидејќи е-виза за Турција е 100% онлајн процес, повеќето резултати од апликацијата за е-виза за Турција се испраќаат во рок од 24 часа на вашата адреса за е-пошта. Ако ги немате подготвени сите информации, може да потрае до 10 минути за да се заврши апликацијата.

Прашања и делови од формуларот за апликација

Преглед на апликацијата за виза за Турција Турција е-виза или електронско овластување за патување, е задолжителна патна документација за граѓаните на земјите што ги исполнуваат условите за е-виза. Аплицирањето за виза за Турција е едноставен процес, но сепак бара одредена подготовка.

Еве ги прашањата и деловите на формуларот за онлајн апликација за виза за Турција:

Лични податоци

 • Име или дајте име
 • Семејство / презиме
 • Дата на раѓање
 • Пол
 • Место на раѓање
 • Земја на државјанство
 • Е-мејл адреса

Детали за пасош

 • Тип на документ (мора да биде обичен)
 • Број на пасош
 • Датум на издавање на пасошот
 • Датум на истекување на пасош

Детали за адреса и патување

 • Име на улица, град или град, поштенски или поштенски код
 • Цел на посета (туристички, транзитни или деловни)
 • Очекуван датум на пристигнување
 • Дали претходно аплициравте за Канада

Детали за семејството и другите патувања

 • Цел на посета
 • Целото име на мајката
 • Целото име на таткото
 • Мобилен телефонски број
 • Очекуван датум на пристигнување
 • Адреса

Декларацијата

 • Согласност и изјава

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Подобни земји за е-виза за Турција.

Внесување информации за пасош

Неопходно е да се внесе правилно Број на пасош Земја на државјанство бидејќи вашата апликација за е-виза за Турција е директно поврзана со вашиот пасош и мора да патувате со овој пасош.

Број на пасош

 • Погледнете ја страницата со информации за вашиот пасош и внесете го бројот на пасошот на врвот на оваа страница
 • Броевите на пасошите се главно подолги од 8 до 11 знаци. Ако внесувате број кој е премногу краток или предолг или надвор од овој опсег, прилично е како да внесувате погрешен број.
 • Броевите на пасошот се комбинација од азбуки и броеви, затоа бидете особено внимателни со буквата О и бројот 0, буквата I и бројот 1.
 • Броевите на пасошот никогаш не треба да содржат специјални знаци како цртичка или празни места.
Број на пасош

Земја на државјанство

 • Изберете го кодот на земјата точно прикажан на страницата со информации за пасош.
 • За да ја откриете земјата, побарајте „Код“ или „Земја што издава“ или „Овластување“

Код на земјата за пасош

Доколку информациите за пасошот т.е. Бројот на пасошот или кодот на државата се неточни во апликацијата за е-виза за Турција, можеби нема да можете да се качите на вашиот лет за Турција.

 • Може да дознаете на аеродромот само ако сте направиле грешка.
 • Ќе треба повторно да аплицирате за виза за Турција преку Интернет на аеродромот.
 • Можеби нема да биде возможно да се добие е-виза за Турција во последен момент и може да потрае до 72 часа во одредени сценарија.

Што се случува после извршување на плаќањето

Откако ќе ја пополните страницата со формулар за апликација, ќе ви биде побарано да извршите плаќање. Сите плаќања се обработуваат преку Secure PayPal платен портал. Откако ќе заврши плаќањето, треба да ја добиете вашата електронска виза за Турција во вашето сандаче за е-пошта во рок од 72 часа.


Ве молиме, аплицирајте за е-виза за Турција 72 часа пред вашиот лет.