Турција виза од Кина

Турска виза за кинески државјани

Аплицирајте за виза за Турција од Кина

eTA за кинеските граѓани

Подобност за онлајн виза за Турција

 • Кинеските граѓани можат аплицирајте за еВиза на Турција
 • Кина беше членка на турската програма еВиза
 • Кинеските граѓани уживаат во брзиот влез со помош на програмата за Турција eVisa

Други барања за виза преку Интернет за Турција

 • Кинеските граѓани можат да аплицираат за е-виза за Турција преку Интернет
 • Електронската виза за Турција важи за пристигнување по копно, море или воздух
 • Електронската виза за Турција е за кратки туристички, деловни и транзитни посети до 90 дена

Турција виза од Кина

Оваа електронска виза за Турција се спроведува за да им овозможи на посетителите лесно да ги добијат своите визи преку Интернет. Програмата за еВиза за Турција беше започната во 2013 година од страна на Министерството за надворешни работи на Република Турција.

Кинеските граѓани треба да аплицираат за е-виза за Турција (Турција виза онлајн) за да влезат во Турција за посети до туризам, деловни, транзитни или медицински цели. Турција Визата од Кина не е изборна, но а задолжително барање за сите кинески граѓани патување во земјата за краток престој. Турскиот пасош на имателите на eVisa мора да важи најмалку 6 месеци по датумот на поаѓање, тоа е датумот кога ја напуштате Турција.

Како можам да аплицирам за турска виза од Кина?

Турската виза за кинески државјани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса.

Турската виза за кинески државјани може да се аплицира и пополни преку Интернет на оваа веб-локација и може да ја добивате визата за Турција онлајн преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за кинеските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД на е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Турција Visa Online се доставува преку е-пошта. Турската виза за кинеските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред да се одобри турската eVisa.


Барања за турска виза за кинески државјани

За да влезат во Турција, на кинеските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за еВиза за Турција. Кинеските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи турската еВиза ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи турската електронска виза се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Турција.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за турската виза преку Интернет. Кинеските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, да ја добијат еВизата за Турција во инбокс. Информациите за вашата турска виза мора целосно да се совпаѓаат со информациите на вашиот пасош, инаку ќе треба да аплицирате за нова турска еВиза.

Прочитајте за целосните барања за виза за Турција преку Интернет

Колку долго кинеските граѓани можат да останат на турската виза?

Датумот на заминување на кинескиот државјанин мора да биде во рок од 30 дена од пристигнувањето. Од сопствениците на кинески пасоши се бара да добијат Турски електронски патнички орган (Турција еВиза) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 30 дена. Доколку кинеските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Турската виза не важи за други цели освен за туризам или бизнис. Ако треба да студирате или да работите во Турција, мора да аплицирате за редовна/традиционална/виза со налепници во најблиската турска амбасада/комисија.

Најчесто поставувани прашања за Турска виза преку Интернет (или турска е-виза)

Која е важноста на турската виза преку Интернет за кинеските граѓани

Додека е-визата за Турција важи за 180 дена, кинеските граѓани можат да останат до 30 дена во периодот од 180 дена. Турција е-виза е Повеќекратно внесување виза за кинески државјани.


Работи што треба да се прават и места од интерес за кинеските граѓани во Турција

 • Хотел Gamirasu Cave, Хајвали, Турција
 • Термесос, Bayatbademleri Köyü, Турција
 • Куќи од отоманската ера со љубов сочувани во Сафранболу, Турција
 • Одете под земја во подземниот град Деринкују
 • Погледнете ја архитектурата во палатата Долмабахче
 • Посетете го ова иконо обележје на Гобекли Тепе
 • Дознајте за турската историја во Света Софија, Истанбул
 • Наутички инструменти на Мињатур, Истанбул, Турција
 • Обелиск на Теодосиј, Истанбул, Турција
 • Пламенот гори во оваа планина повеќе од 2,500 години, Јанарташ
 • Крајбрежниот национален парк Олимпос, Кемер, Турција

Кинеската амбасада во Турција

Адреса

Ferit Recai Ertuğrul Caddesi No:18 Оран, Анкара, Турција

телефон

+ 90-312-490-0660

Факс

+ 90-312-446-4248


Ве молиме, аплицирајте за е-виза за Турција 72 часа пред вашиот лет.