Одбивање на е-виза за Турција – Совети како да избегнете одбивање и што да направите?

Патниците треба да ги проверат барањата за виза во Туки пред да ја посетат земјата за да откријат дали им е потребен патен документ за Турција. Повеќето меѓународни државјани можат да аплицираат за туристичка виза за Турција преку Интернет, што им овозможува да останат во земјата до 90 дена.

Подобните кандидати можат да добијат овластена еВиза за Турција преку е-пошта откако ќе пополнат краток онлајн формулар со лични податоци и информации за пасош.

Сепак, одобрувањето на е-виза за Турција не е секогаш загарантирано. Апликацијата за е-виза може да биде одбиена од различни причини, вклучително и давање лажни информации на онлајн формуларот и стравувања дека апликантот ќе ја преостанува визата. Продолжете со читање за да ги откриете најчестите причини за одбивање виза во Турција и што можете да направите ако вашата турска е-виза биде одбиена.

Турска е-виза или Турска виза преку Интернет е електронско овластување за патување или патна дозвола за посета на Турција во период до 90 дена. Владата на Турција препорачува дека меѓународните посетители мора да аплицираат за а Виза за Турција преку Интернет најмалку три дена пред да ја посетите Турција. Странските државјани можат да аплицираат за Апликација за виза за Турција за неколку минути. Процес на апликација за виза за Турција е автоматизирана, едноставна и целосно онлајн.

Кои се вообичаените причини за одбивање на е-виза во Турција?

Најчестата причина за одбивање на е-виза за Турција е нешто што може лесно да се избегне. Поголемиот дел од одбиените барања за турска виза вклучуваат лажни или погрешни информации, а дури и мали грешки може да доведат до одбивање на електронската виза. Како резултат на тоа, пред да ја поднесете турската апликација за еВиза, проверете дали сите доставени информации се точни и се совпаѓаат со информациите во пасошот на патникот.

Турската е-виза, од друга страна, може да биде одбиена поради различни причини, вклучувајќи -

  • Името на апликантот може да биде блиску или идентично со некој од забранетата листа на Турција.
  • ЕВизата не дозволува намената за патување во Турција. Имателите на еВиза можат да го посетат Туки само за туристички, деловни или транзитни цели.
  • Апликантот не ги доставил сите потребни документи за апликацијата за еВиза и може да биде потребен дополнителен придружен материјал за издавање на визата во Турција.

Можно е пасошот на апликантот да не е доволно валиден за да аплицира за еВиза. Освен за државјаните на Португалија и Белгија, кои можат да аплицираат за еВиза со истечен пасош, пасошот мора да важи најмалку 150 дена од саканиот датум на пристигнување.

Ако претходно сте работеле или сте живееле во Турција, може да постои сомневање дека планирате да го пречекорите рокот на важност на вашата е-виза за Турција. Некои други барања ги вклучуваат следните точки -

  • Апликантот може да биде државјанин на земја која нема право да аплицира за виза за Турција преку Интернет.
  • Апликантот може да биде државјанин на земја која не бара виза за влез во Турција.
  • Апликантот има актуелна турска онлајн виза која сè уште не е истечена.
  • Во многу околности, турската влада нема да го објасни одбивањето на еВиза, затоа можеби е од суштинско значење да се јавите во најблиската турска амбасада или конзулат за дополнителни информации.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Турција е-виза, или Електронска овластување за патување во Турција, е задолжителна патна исправа за граѓаните на земјите ослободени од виза. Дознајте за нив на Преглед на онлајн апликација за виза за Турција

 

Што треба да направам следно ако мојата е-виза за Турција е одбиена?

Ако апликацијата за е-виза за Турција е одбиена, апликантите имаат 24 часа да поднесат нова онлајн апликација за виза за Турција. По пополнувањето на новиот формулар, апликантот треба повторно да провери дали сите информации се точни и дали не се направени грешки што би можеле да доведат до одбивање на визата.

Бидејќи повеќето турски апликации за е-виза се прифаќаат во рок од 24 до 72 часа, апликантот може да очекува обработката на новата апликација да трае до три дена. Ако апликантот добие уште едно одбивање за е-виза по истекот на овој период, веројатно е дека проблемот не се должи на погрешни информации, туку на една од другите причини за одбивање.

Во такви околности, од апликантот ќе се бара лично да поднесе барање за виза во најблиската турска амбасада или конзулат. Бидејќи закажувањето за виза во турскиот конзулат може да потрае неколку недели во некои ситуации, на апликантите им се препорачува да ја започнат постапката многу пред очекуваниот датум за влез во земјата.

За да спречите да ве одвратат, погрижете се да ги донесете сите соодветни документи на вашиот состанок за виза. Од вас може да биде побарано да доставите копија од потврдата за брак доколку финансиски се потпирате на вашиот сопружник; во спротивно, можеби ќе треба да приложите доказ за тековната работа. Апликантите кои ќе пристигнат на својот состанок со потребните документи, најверојатно ќе добијат одобрена виза за Турција истиот ден.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Националниот парк Седум езера и природниот парк Абант Лејк станаа две од најпопуларните природни одморалишта во Турција, за туристите кои бараат да се изгубат во величественоста на мајката природа. Дознајте повеќе на Националниот парк Седум езера и природен парк Абант Езеро

 

Како можам да контактирам со турската амбасада?

Турција е една од најпосетуваните нации во светот, а повеќето посетители ќе имаат пријатен и без проблеми престој. eVisa е најзгодниот начин за влез во нацијата. Формуларот за апликација за еВиза за Турција е лесен за употреба и може да се пополни за неколку минути, овозможувајќи ви да добиете прифатена виза преку е-пошта без да мора да посетите амбасада или конзулат.

Турската е-виза важи 180 дена од денот на нејзиното доделување откако е прифатена. Сепак, можеби ќе ви треба помош од амбасадата на вашата земја во Турција во одреден момент за време на вашиот престој таму. Добра идеја е да имате при рака информации за контакт од амбасадата во случај да имате итна медицинска помош, да сте жртва на кривично дело или да сте обвинети за такво кривично дело или ако вашиот пасош е изгубен или украден.

Списокот на амбасади во Турција -

Следува список на важни странски амбасади во Анкара, главниот град на Турција, како и нивните контакт информации - 

Американската амбасада во Турција

Адреса - Ugur Mumcu Caddesi No - 88 7 кат Gaziosmanpasa 06700 PK 32 Cankaya 06552 Ankara Турција

Телефон - (90-312) 459 9500

Факс - (90-312) 446 4827

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Веб-страница - http - //www.turkey.embassy.gov.au/anka/home.html

Јапонската амбасада во Турција

Адреса - Japonya Buyukelciligi Resit Galip Caddesi бр. 81 Gaziosmanpasa Турција (поштенско сандаче 31-Kavaklidere)

Телефон - (90-312) 446-0500

Факс - (90-312) 437-1812

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Италијанската амбасада во Турција

Адреса - Ататурк Булвар1 118 06680 Каваклидере Анкара Турција

Телефон - (90-312) 4574 200

Факс - (90-312) 4574 280

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Веб-страница - http - //www.italian-embassy.org.ae/ambasciata_ankara

Холандска амбасада во Турција

Адреса - Hollanda Caddesi 3 06550 Yildiz Анкара Турција

Телефон - (90-312) 409 18 00

Факс - (90-312) 409 18 98

Е-пошта - http - //www.mfa.nl/ank-en

Веб-страница -  [заштитена по е-пошта]

Данска амбасада во Турција

Адреса - Махатма Ганди Кадеси 74 Газиосманпаша 06700

Телефон - (90-312) 446 61 41

Факс - (90-312) 447 24 98

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Веб-страница - http - //www.ambankara.um.dk

Германска амбасада во Турција

Адреса - 114 Atatürk Bulvari Kavaklidere 06540 ​​Анкара Турција

Телефон - (90-312) 455 51 00

Факс - (90 -12) 455 53 37

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Веб-страница - http - //www.ankara.diplo.de

Индиската амбасада во Турција

Адреса - 77 A Chinnah Caddesi Cankaya 06680

Телефон - (90-312) 4382195-98

Факс - (90-312) 4403429

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Веб-страница - http - //www.indembassy.org.tr/

Шпанска амбасада во Турција

Адреса - Абдула Џевдет Сокак 8 06680 Анкаја ПК 48 06552 Анкаја Анкара Турција

Телефон - (90-312) 438 0392

Факс - (90-312) 439 5170

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Белгиска амбасада во Турција

Адреса - Mahatma Gandi Caddesi 55 06700 Gaziosmanpasa Анкара Турција

Телефон - (90-312) 405 61 66

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Веб-страница - http - //diplomatie.belgium.be/turkey/

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

 Носителите на Шенген виза можат да поднесат и онлајн апликација за виза за Турција или која било земја што не е членка на ЕУ. Дознајте повеќе на  Влегување во Турција со Шенген виза

 

Канадска амбасада во Турција

Адреса - Cinnah Caddesi 58, Cankaya 06690 Анкара Турција

Телефон - (90-312) 409 2700

Факс - (90-312) 409 2712

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Веб-страница - http - //www.chileturquia.com

Шведската амбасада во Турција

Адреса - Катип Челеби Сокак 7 Каваклидере Анкара Турција

Телефон - (90-312) 455 41 00

Факс - (90-312) 455 41 20

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Малезиска амбасада во Турција

Адреса - Коза Сокак бр.56, Газиосманпаша Чанкаја 06700 Анкара

Телефон - (90-312) 4463547

Факс - (90-312) 4464130

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Веб-страница - www.kln.gov.my/perwakilan/ankara

Ирска амбасада во Турција

Адреса - Ugur Mumcu Caddesi бр.88 МНГ Бинаси Б Блок Кат 3 Газиосманпаша 06700

Телефон - (90-312) 459 1000

Факс - (90-312) 459 1022

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Веб-страница - www.embassyofireland.org.tr/

Бразилска амбасада во Турција

Адреса - Ресит Галип Каддеси Илкадим Сокак, бр. 1 Газиосманпаша 06700 Анкара Турција

Телефон - (90-312) 448-1840

Факс - (90-312) 448-1838

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Веб-страница - http://ancara.itamaraty.gov.br

Амбасада на Финска во Турција

Адреса - Kader Sokak No - 44, 06700 Gaziosmanpasa Поштенска адреса - Амбасада на Финска PK 22 06692 Kavaklidere

Телефон - (90-312) 426 19 30

Факс - (90-312) 468 00 72

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Веб-страница - http://www.finland.org.tr

Грчката амбасада во Турција

Адреса - Zia Ur Rahman Caddesi 9-11 06700/GOP

Телефон - (90-312) 44 80 647

Факс - (90-312) 44 63 191

Е-пошта -  [заштитена по е-пошта]

Веб-страница - http://www.singapore-tr.org/

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:

Додека Турција е позната по својата богата култура, земјата исто така поседува некои од најдобро чуваните тајни на десертите кои се чиста амброзија за сетилата, дознајте повеќе на Познати турски слатки и задоволства

 


Проверете ја вашата подобност за виза за Турција и аплицирајте за е-виза за Турција 72 часа пред вашиот лет. Американски граѓани, Австралиски граѓани, Кинески граѓани, Канадски граѓани, Граѓани од Јужна Африка, Државјани на Мексико, и Емирати (граѓани на ОАЕ), може да аплицира онлајн за електронска виза за Турција. Доколку ви треба каква било помош или ви требаат какви било појаснувања, контактирајте со нас Помошник за виза за Турција за поддршка и водство.