Турција виза од Обединетите Арапски Емирати

Турција виза за државјани на Емирати

Аплицирајте за турска виза од Обединетите Арапски Емирати

eTA за граѓаните на Емиратите

Подобност за онлајн виза за Турција

 • Граѓаните на Емиратите можат аплицирајте за еВиза на Турција
 • Обединетите Арапски Емирати беа лансирана членка на програмата за Турција еВиза
 • Граѓаните на Емиратите уживаат во брзиот влез со помош на програмата Турција eVisa

Други барања за виза преку Интернет за Турција

 • Граѓаните на Емиратите можат да аплицираат за е-виза за Турција преку Интернет
 • Електронската виза за Турција важи за пристигнување по копно, море или воздух
 • Електронската виза за Турција е за кратки туристички, деловни и транзитни посети до 90 дена

Турција виза од Обединетите Арапски Емирати

Оваа електронска виза за Турција се спроведува за да им овозможи на посетителите лесно да ги добијат своите визи преку Интернет. Програмата за еВиза за Турција беше започната во 2013 година од страна на Министерството за надворешни работи на Република Турција.

Од граѓаните на Емиратите се бара да аплицираат за е-виза за Турција (Турција виза онлајн) за да влезат во Турција за посети до туризам, деловни, транзитни или медицински цели. Турската виза од Обединетите Арапски Емирати не е изборна, но а задолжително барање за сите граѓани на Емирати патување во земјата за краток престој. Турскиот пасош на имателите на eVisa мора да важи најмалку 6 месеци по датумот на поаѓање, тоа е датумот кога ја напуштате Турција.

Како можам да аплицирам за турска виза од Обединетите Арапски Емирати?

Турската виза за граѓаните на Емиратите се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса.

Турската виза за граѓаните на Емиратите може да се аплицира и пополни преку Интернет на оваа веб-локација и може да ја добивате визата за Турција онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Емиратите. Единствениот услов е да имате ИД на е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Турција Visa Online се доставува преку е-пошта. Турската виза за граѓаните на Емиратите ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе се потврди плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред да се одобри турската eVisa.


Барања за турска виза за граѓаните на Емирати

За да влезат во Турција, на граѓаните на Емиратите ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за еВиза за Турција. Граѓаните на Емиратите кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи турската еВиза ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи турската електронска виза се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Турција.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за турската виза преку Интернет. Граѓаните на Емиратите исто така треба да обезбедат а Валидна емаил адреса, да ја добијат еВизата за Турција во инбокс. Информациите за вашата турска виза мора целосно да се совпаѓаат со информациите на вашиот пасош, инаку ќе треба да аплицирате за нова турска еВиза.

Прочитајте за целосните барања за виза за Турција преку Интернет

Колку долго граѓаните на Емиратите можат да останат со виза за Турција?

Датумот на заминување на граѓанинот на Емиратите мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Имателите на пасоши на Емирати се обврзани да добијат Турски електронски орган за патување (Турција eVisa) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Емиратите имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Турската виза не важи за други цели освен за туризам или бизнис. Ако треба да студирате или да работите во Турција, мора да аплицирате за редовна/традиционална/виза со налепници во најблиската турска амбасада/комисија.

Најчесто поставувани прашања за Турска виза преку Интернет (или турска е-виза)

Која е важноста на турската виза преку Интернет за граѓаните на Емирати

Додека е-визата за Турција важи за 180 дена, граѓаните на Емиратите можат да останат до 90 дена во периодот од 180 дена. Турција е-виза е Повеќекратно внесување виза за граѓаните на Емирати.


Работи што треба да се прават и места од интерес за граѓаните на Емиратите во Турција

 • Погледнете ги погледите! за време на возењето со ферибот во Босфор
 • Сведок на турскиот морски живот во аквариумот Аква Вега
 • Термесос, Bayatbademleri Köyü, Турција
 • Одете под земја во подземниот град Деринкују
 • Посетете го ова иконо обележје на Гобекли Тепе
 • Наутички инструменти на Мињатур, Истанбул, Турција
 • Пламенот гори во оваа планина повеќе од 2,500 години, Јанарташ
 • Уживајте во турската уметничка страна во музејот Еримтан
 • Карта на Пири Реис во палатата Топкапи, 1513 турска светска мапа
 • најдобро зачуваниот антички театар во светот, театар Аспендос, Серик, Турција
 • Турски манастир сместен во wallид од карпа, манастир Сумела, Акарсу Кајо, Турција

Амбасада на ОАЕ во Турција

Адреса

Илкбахар Махаласи, 613 ск, бр: 13 06550 Чанкаја, Анкара Турција

телефон

+ 90-312-490-1414

Факс

+ 90-312-491-2333


Ве молиме, аплицирајте за е-виза за Турција 72 часа пред вашиот лет.