Приватност

Ние сме транспарентни во врска со личните информации што ги собираме, како тие се собираат, користат и споделуваат. Под „лични информации“ подразбираме каква било информација што може да се користи за идентификување на индивидуа, или самостојно, или во комбинација со други информации.

Ние сме посветени на заштита на вашите лични податоци. Ние нема да користиме лични информации за какви било други цели освен наведени во оваа Политика за приватност.

Со користење на нашата веб-страница, вие се согласувате со оваа Политика на приватност и нејзините услови.


Лични информации што ги собираме

Може да ги собереме следниве видови лични информации:


Лични податоци дадени од вас

Апликантите ни ги даваат овие информации за да процесираме апликација за виза. Ова ќе им биде предадено на потребните органи за да можат да донесат одлука дали ќе ја одобрат или одбијат апликацијата. Оваа информација ја внесуваат апликантите на образец преку Интернет.

Овие лични информации можат да вклучуваат широк спектар на податоци, вклучително и некои видови информации за кои се смета дека се многу чувствителни. Овие типови на информации вклучуваат: вашето целосно име, датум на раѓање, датуми на патување, пристаништа за пристигнување, адреса, итен пат за патување, детали за пасошот, пол, етничка припадност, религија, здравје, генетски информации и криминално потекло.


Задолжителна документација

Потребно е да се побара документација за обработка на апликациите за виза. Видовите документи што можеме да ги побараме вклучуваат: пасоши, лични карти, картички за престој, изводи, роднини, покани, банкарски извештаи и писма за одобрение од родители.


анализатор

Ние користиме платформа за анализа на Интернет, која може да собира информации за вашиот уред, прелистувач, локација од корисникот што ја посетува нашата веб-страница. Овие информации за уредот вклучуваат IP адреса на корисникот, географска локација и прелистувач и оперативен систем.


Како ги користиме вашите лични информации

Ние ги користиме личните информации што ги собираме само за апликација за Виза. Информациите за корисниците можат да се користат на следниве начини:

За обработка на вашата апликација за виза

Ние ги користиме личните податоци што ги внесувате во формуларот за апликација за да ја процесираме вашата апликација за виза. Дадената информација е споделена со релевантните органи со цел тие да ја одобрат или одбијат вашата апликација.

Да комуницира со апликантите

Ние ги користиме информациите што ги давате за комуникација. Ние го користиме ова за да одговориме на вашите прашања, да се справиме со вашите барања, да одговориме на е-пошта и да испратиме известувања во врска со статусите на апликациите.

Да се ​​подобри оваа веб-страница

Со цел да го подобриме целокупното искуство за нашите веб-корисници, ние користиме разни програми за да ги анализираме информациите што ги собираме. Ние ги користиме податоците за да ја подобриме нашата веб-страница, како и нашите услуги.

Да се ​​усогласат со законот

Можеби ќе треба да ги споделиме личните информации на корисниците за да се усогласат со различните закони и прописи. Ова може да биде за време на правни постапки, ревизии или истраги.

Други причини

Вашите податоци може да се користат за подобрување на безбедносните мерки, за да се спречи лажна активност или да се потврди усогласеноста со нашите Услови и правила и политиката за колачиња.


Како се споделуваат вашите лични информации

Ние не ги споделуваме вашите лични податоци со трети лица, освен во следниве околности:

Со владите

Ние ги споделуваме информациите и документацијата што ја давате со владата со цел да ја процесираме вашата апликација за виза. На владата и требаат овие податоци за да ја одобри или одбие вашата апликација.

За правни цели

Кога законите или прописите го налагаат тоа, можеме да им откриеме лични информации на релевантните органи. Ова може да вклучува околности кога треба да се придржуваме до законите и прописите што постојат надвор од земјата на живеење на корисникот.

Можеби ќе треба да откриеме лични информации за да одговориме на барања од јавни органи и службени лица, да се усогласиме со правните процеси, да ги спроведуваме нашите Услови и правила или политики, да ги заштитуваме нашите операции, да ги штитиме нашите права, да ни дозволиме да спроведуваме правни лекови, или да ги ограничиме граѓанските штети што може да ги претрпиме.


Управување и бришење на вашите лични информации

Имате право да побарате бришење на вашите лични информации. Можете исто така да побарате електронска копија од сите лични информации што ги собравме за вас.

Забележете дека не можеме да ги почитуваме барањата што откриваат информации за други луѓе и не можеме да ги избришеме информациите што може да се бара да ги чуваме со закон.


Зачувување на податоците

Ние користиме безбедна енкрипција за да спречиме губење, кражба, злоупотреба и промена на личните податоци. Личните информации се чуваат на заштитени дата-центри кои се заштитени со лозинки и заштитени идови, како и со физички мерки за безбедност.

Личните информации се чуваат за период од три години, по три години тие автоматски се бришат. Политиките и процедурите за задржување на податоци обезбедуваат усогласеност со законите и прописите.

Секој корисник признава дека не е одговорност на нашата веб-страница да гарантира безбедност на информациите кога ќе ги испрати преку Интернет.


Измени и дополнувања на оваа Политика за приватност

Го задржуваме правото да извршиме измени во оваа Политика на приватност без претходно известување. Сите промени во оваа Политика на приватност ќе стапат на сила од моментот на нивното објавување.

Одговорност на секој корисник е да осигура дека тој или таа е информиран за условите на Политиката за приватност во моментот на купување услуги или производи или услуги од нас.


Ние сме достапни

Можете да контактирате со нас преку оваа веб-страница за какви било проблеми.


Не совет за имиграција

Ние не работиме со обезбедување совети за имиграција, но дејствуваме во ваше име.