Турција виза од Канада

Турска виза за канадски државјани

Аплицирајте за виза за Турција од Канада

еТА за канадски граѓани

Подобност за онлајн виза за Турција

 • Канадските граѓани можат аплицирајте за еВиза на Турција
 • Канада беше почетна членка на турската програма за еВиза
 • Канадските граѓани уживаат брз влез користејќи ја програмата Турска еВиза

Други барања за виза преку Интернет за Турција

 • Канадските граѓани можат да аплицираат за е-виза за Турција преку Интернет
 • Електронската виза за Турција важи за пристигнување по копно, море или воздух
 • Електронската виза за Турција е за кратки туристички, деловни и транзитни посети до 90 дена

Турција виза од Канада

Оваа електронска виза за Турција се спроведува за да им овозможи на посетителите лесно да ги добијат своите визи преку Интернет. Програмата за еВиза за Турција беше започната во 2013 година од страна на Министерството за надворешни работи на Република Турција.

Од канадските граѓани се бара да аплицираат за е-виза за Турција (Турција виза онлајн) за да влезат во Турција за посети до туризам, деловни, транзитни или медицински цели. Турската виза од Канада не е изборна, но а задолжителен услов за сите канадски граѓани патување во земјата за краток престој. Турскиот пасош на имателите на eVisa мора да важи најмалку 6 месеци по датумот на поаѓање, тоа е датумот кога ја напуштате Турција.

Како можам да аплицирам за турска виза од Канада?

Турската виза за канадски граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса.

Турската виза за канадски граѓани може да се примени и пополни преку Интернет на оваа веб-локација и може да ја добивате визата за Турција онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за канадските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД на е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Турција Visa Online се доставува преку е-пошта. Турската виза за канадските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за апликација преку Интернет со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред да се одобри турската eVisa.


Барања за турска виза за канадски граѓани

За да влезат во Турција, на канадските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за еВиза за Турција. Канадските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи турската еВиза ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи турската електронска виза се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Турција.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за турската виза преку Интернет. Од канадските граѓани исто така се бара да обезбедат а Валидна емаил адреса, да ја добијат еВизата за Турција во инбокс. Информациите за вашата турска виза мора целосно да се совпаѓаат со информациите на вашиот пасош, инаку ќе треба да аплицирате за нова турска еВиза.

Прочитајте за целосните барања за виза за Турција преку Интернет

Колку долго можат канадските граѓани да останат со виза за Турција?

Датумот на заминување на канадскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на канадски пасоши се бара да добијат Турски електронски патнички орган (Турција eVisa) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку канадските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Турската виза не важи за други цели освен за туризам или бизнис. Ако треба да студирате или да работите во Турција, мора да аплицирате за редовна/традиционална/виза со налепници во најблиската турска амбасада/комисија.

Најчесто поставувани прашања за Турска виза преку Интернет (или турска е-виза)

Која е валидноста на Турската виза онлајн за канадските граѓани

Додека Турција е-виза е валидна за времетраење од 180 дена, канадските граѓани можат да останат до 90 дена во периодот од 180 дена. Турција е-виза е Повеќекратно внесување виза за канадските граѓани.


Работи што треба да се направат и места од интерес за канадските граѓани во Турција

 • Прегрнете го историското значење, Хиподром во Константинопол
 • Карта на Пири Реис во палатата Топкапи, 1513 турска светска мапа
 • Музејот на невиноста, Истанбул, Турција
 • најдобро зачуваниот антички театар во светот, театар Аспендос, Серик, Турција
 • Палатата Ишак Паша, Догубејазит, Турција
 • Турски манастир сместен во wallид од карпа, манастир Сумела, Акарсу Кајо, Турција
 • Пештерата на Зевс, Кушадаси, Турција
 • Ерменска катедрала на Светиот крст, İkizler Köyü, Турција
 • Прегрнете го спокојството во Сината џамија
 • Вкусете ја локалната раки во клубови и кафулиња
 • Бугарска железна црква Свети Стефан

Амбасада на Канада во Турција

Адреса

Cinnah Caddesi No: 58 06690, Чанкаја, Анкара, Турција

телефон

+ 90-312-409-2700

Факс

+ 90-312-409-2712


Ве молиме, аплицирајте за е-виза за Турција 72 часа пред вашиот лет.