Виза за Турција од Кипар

Турција виза за кипарски граѓани

Аплицирајте за виза за Турција од Кипар

еТА за кипарските граѓани

Подобност за онлајн виза за Турција

 • Кипарските граѓани можат аплицирајте за еВиза на Турција
 • Кипар беше лансирана членка на програмата за Турција еВиза
 • Кипарските граѓани уживаат во брзиот влез со помош на програмата за Турција eVisa

Други барања за виза преку Интернет за Турција

 • Кипарските граѓани можат да аплицираат за е-виза за Турција преку Интернет
 • Електронската виза за Турција важи за пристигнување по копно, море или воздух
 • Електронската виза за Турција е за кратки туристички, деловни и транзитни посети до 90 дена

Виза за Турција од Кипар

Оваа електронска виза за Турција се спроведува за да им овозможи на посетителите лесно да ги добијат своите визи преку Интернет. Програмата за еВиза за Турција беше започната во 2013 година од страна на Министерството за надворешни работи на Република Турција.

Од кипарските граѓани се бара да аплицираат за е-виза за Турција (Турција виза онлајн) за да влезат во Турција за посети до туризам, деловни, транзитни или медицински цели. Турција Визата од Кипар не е изборна, но а задолжително барање за сите кипарски граѓани патување во земјата за краток престој. Турскиот пасош на имателите на eVisa мора да важи најмалку 6 месеци по датумот на поаѓање, тоа е датумот кога ја напуштате Турција.

Како можам да аплицирам за турска виза од Кипар?

Турската виза за кипарските граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса.

Турската виза за кипарските граѓани може да се примени и пополни онлајн на оваа веб-локација и може да ја добивате визата за Турција онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за кипарските граѓани. Единствениот услов е да имате идентификација на е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Турција Visa Online се доставува преку е-пошта. Турската виза за кипарските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред да се одобри турската eVisa.


Барања за турска виза за кипарските граѓани

За да влезат во Турција, на кипарските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за еВиза за Турција. Кипарските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи турската еВиза ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи турската електронска виза се чува електронски во однос на пасошот во системот за имиграција на Турција.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за турската виза преку Интернет. Од кипарските граѓани исто така се бара да обезбедат а Валидна емаил адреса, да ја добијат еВизата за Турција во инбокс. Информациите за вашата турска виза мора целосно да се совпаѓаат со информациите на вашиот пасош, инаку ќе треба да аплицирате за нова турска еВиза.

Прочитајте за целосните барања за виза за Турција преку Интернет

Колку долго кипарските граѓани можат да останат со виза за Турција?

Датумот на заминување на кипарскиот граѓанин мора да биде во рок од 30 дена од пристигнувањето. Од имателите на кипарски пасоши се бара да добијат Турски електронски орган за патување (Турција еВиза) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 30 дена. Доколку кипарските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Турската виза не важи за други цели освен за туризам или бизнис. Ако треба да студирате или да работите во Турција, мора да аплицирате за редовна/традиционална/виза со налепници во вашата најблиска турска амбасада/комисија.

Најчесто поставувани прашања за Турска виза преку Интернет (или турска е-виза)

Која е важноста на турската виза преку Интернет за кипарските граѓани

Додека е-визата за Турција важи за 180 дена, кипарските граѓани можат да останат до 30 дена во периодот од 180 дена. Турција е-виза е Единечен влез виза за кипарските граѓани.


Работи што треба да се прават и места од интерес за кипарските граѓани во Турција

 • Некропола Мира, Демре, Турција
 • Уживајте во турска бања во Семберлитас Хамами
 • Град на духови Ани, Оџакли Којју, Турција
 • Кајак над урнатините на Кекова кај Калешачаз Каја
 • Град Маназан, Турција
 • Сведок на турскиот морски живот во аквариумот Аква Вега
 • Одете под земја во подземниот град Деринкују
 • Наутички инструменти на Мињатур, Истанбул, Турција
 • Уживајте во турската уметничка страна во музејот Еримтан
 • најдобро зачуваниот антички театар во светот, театар Аспендос, Серик, Турција
 • Ерменска катедрала на Светиот крст, İkizler Köyü, Турција

Кипарската амбасада во Анкара

Адреса

Рабат Сок. Бр: 20 Анкара Турција

телефон

+ 90-312-446-0185

Факс

-


Ве молиме, аплицирајте за е-виза за Турција 72 часа пред вашиот лет.