Hal-hal anu kedah dilakukeun di Ankara - Ibu Kota Turki

Ankara pasti tempat anu kedah didatangan nalika angkat ka Turki sareng langkung seueur tibatan kota modern. Ankara kasohor ku musium sareng situs kuno.

Dina lalampahan ka Turki, pilari saluareun kota jeung tempat dipikawanoh, urang manggihan kota Ankara, nu sanajan keur ibukota mindeng tempat anu bisa gampang skip ti rancana perjalanan perjalanan Turki. 

Upami anjeun kana sajarah tempat éta atanapi henteu, musium kota sareng situs kuno masih bakal kaget sareng tiasa nyababkeun percikan éta pikeun langkung terang ngeunaan cara urang Romawi sareng jalma Anatolia kuno. 

Langkung langkung ti kota modern, Ankara pasti janten tempat anu kedah didatangan nalika angkat ka nagara éta, ku kituna mémori perjalanan ka Turki henteu diwatesan ku tempat-tempat anu terkenal anu sigana urang terang tina sababaraha postingan Instagram tapi mangrupikeun perjalanan. éta ngan saukur bakal nunjukkeun wajah nagara anu kirang dikenal tapi langkung anca.

Turki e-Visa atanapi Turki Visa Online nyaéta otorisasi perjalanan éléktronik atanapi idin perjalanan pikeun nganjang ka Turki salami 90 dinten. Pamaréntah Turki nyarankeun yén sémah internasional kedah ngalamar a Turki Visa Online sahenteuna tilu dinten sateuacan anjeun nganjang ka Turki. Warga asing tiasa ngalamar hiji Aplikasi Visa Turki dina hitungan menit. Prosés aplikasi Visa Visa sacara otomatis, saderhana, sareng lengkep online.

Museum jeung Mausoleums

Museum Peradaban Anatolia Museum Peradaban Anatolia

Tempat anu tiasa dianggap hiji-hijina alesan pikeun nganjang ka Ankara, nyaéta Musieum Peradaban Anatolia anu aya di sisi kidul abad ka-8 SM Kastil Ankara, ngeusi artefak anu luar biasa ti 8000 SM. ti pakampungan Catalhoyuk ti Anatolia Kidul. 

Musieum ngandung koleksi lukisan témbok, sareng patung ti rébuan taun. Leumpang ngaliwatan musium bakal mawa sémah dina lalampahan peradaban ti koloni dagang Assyria ka 1200 SM. Jaman Hittites sarta tungtungna concluding kalawan Romawi sarta Bizantium jaman artefak kalawan koleksi mimitian ti jewelery, kapal hiasan, koin, jeung arca, sadayana nétélakeun carita grand jaman maranéhanana.

Anitkabir mausoleum of Ataturk, kawentar salaku founding father Turki modern, mangrupa salah sahiji obyek wisata nu paling dilongok di ibukota Turki urang. 

Kalayan ngagunakeun marmer anu luar biasa dina kamekaranana, musium di jero monumen dipuseurkeun di sekitar perang kamerdékaan nagara anu nyababkeun lahirna Turki modéren, sareng hadir sareng pandangan kota Ankara ti lokasi puncak gunung. Pikeun kahiji kalina datang ka nagara ieu bisa jadi salah sahiji tempat alus pikeun ngamimitian ngajajah di ibukota.

MACA DEUI:
Salaku tambahan ka kebon Istanbul ngagaduhan seueur deui anu ditawarkeun, diajar ngeunaan éta di ngajajah tempat wisata di Istanbul.

Leumpang ku Castle

Parmak Kapisi Kebon dipager gaya Ottoman

Distrik anu pikaresepeun di propinsi Denizli Anatolia Kulon, kota désa Kale aya dina kakawasaan Bizantium dugi ka abad ka-12. Désa ieu kasohor ngembang cabé sareng ngagungkeun kaayaanana kalayan Festival Panen Pepper taunan. 

Hiji désa diwangun sabudeureun abad struktur heubeul jeung festival cabé sorangan, alus, campuran aneh hal pikeun ngalakukeun di Ankara ngan meunang hadé.

Wewengkon éta mangrupikeun monumen ti jaman Bizantium kalayan gang-gang batu sareng jalan-jalan sareng seueur gedong anu dipugar di jaman ayeuna. Leumpang najan Parmak Kapisi, bakal mawa anjeun ka sababaraha toko souvenir hébat jeung karajinan tradisional, toko antik, sarta kafe sapanjang jalan. 

Baca tentang jenis Turki e-visa

Ruruntuhan ti Era Romawi

Jaman Romawi Jaman Romawi

Kota urang reruntuhan kawentar ti jaman Romawi kaasup Kuil Augustus jeung Roma, diwangun sabudeureun 20- 25 AD nalika kaisar Romawi Octavion Augustus mimiti nyebarkeun rulership sakuliah Anatolia Tengah. Sanajan kiwari ngan nangtung kalawan dua tembok sarta doorway a, tempat masih Sigana pikaresepeun dina komunikasi sajarah na ti jaman Romawi. 

Prasasti Latin sareng Yunani dina témbok masih tiasa katingali nyarioskeun prestasi sareng kamulyaan Augustus, hal anu ditulis dina seueur kuil Romawi dina waktos éta. Bait Allah mangrupikeun tempat anu saé pikeun peminat sajarah, atanapi upami anjeun ngumbara anu hoyong nyéépkeun waktos tambahan di kota sababaraha menit dina situs ieu tiasa waé waktosna. 

The Roman Baths of Ankara mangrupikeun situs bersejarah anu sanés ti jaman Romawi, ayeuna dirobah jadi museum publik open-air. Kompléks mandi kuna kapanggih dina periode sabudeureun 1937-44 tur mangrupakeun salah sahiji struktur well-dilestarikan waktu. 

Diwangun ku kaisar Caracalla dina abad ka-3 Masehi nalika kota ieu dipikawanoh ku ngaran Ancyra, mangrupakeun tempat diwangun dina garis kalawan budaya Romawi wangunan Thermae, nu éta tipe fasilitas mandi umum-swasta. 

Mandi anu diwangun keur ngahargaan ka Asclepius, Dewa Kedokteran, kalawan struktur diwangun sabudeureun kamar poko tina mandi panas, tiis, jeung haneut. Musieum ieu dikembangkeun saé salaku tempat wisata sareng gaduh detil anu hébat anu dilestarikan tina sajarah.

MACA DEUI:
Turki pinuh kaajaiban alam sareng rahasia kuno, milarian terang langkung seueur di Lakes jeung saluareun – Kaajaiban Turki.

Gedong Opera Ankara

Ankara Opera House mangrupikeun panggedena tina tilu tempat opera di Ankara, Turki. Tempat éta ogé janten tempat téater pikeun téater nagara Turki. 

Ieu salah sahiji tempat eureun pikeun nyekel pintonan live tina Ballet Propinsi Turki, Opera Propinsi Turki sareng grup Teater sajaba ti janten salah sahiji tempat anu ngayakeun festival lokal, konsér klasik sareng malem musik, hal anu bakal nambihan langkung pesona pikeun kunjungan kota.

Upami Turki hartosna Istanbul pikeun anjeun, éta waktuna pikeun ningali sisi anu tiasa kuciwa henteu didatangan, tinangtu campuran anu hébat pikeun ngajalajah di Ankara sareng tempat-tempat anu saé anu tiasa didatangan sanajan dina waktos anu pondok.

Baca tentang nagara layak pikeun Turki e-visa


Pariksa anjeun eligibility pikeun Turki Visa sareng daptar pikeun Turki e-Visa 72 jam sateuacanna tina hiber anjeun. Warga Amérika, Warga Australia, Warga Cina, Warga Kanada, Warga Afrika Kidul, Warga Méksiko, sarta Émirat (warga UAE), tiasa nerapkeun online pikeun Electronic Turki Visa. Upami anjeun peryogi bantosan atanapi peryogi klarifikasi anjeun kedah ngahubungi kami Turki Visa helpdesk pikeun ngadukung sareng pedoman.