Manisan Turki anu kasohor sareng manisan

Nalika Turki dipikanyaho ku budayana anu beunghar, nagara éta ogé nyepeng sababaraha rahasia anu paling dijaga pikeun manisan anu ambrosia pikeun panca indra.

Dina bulan suci Ramadhan, kalayan katingal bulan sabit anyar dina langit lavender, kulawarga ngumpul babarengan pikeun salam jeung rasa gula paling amis karasaeun amis. 

Ahir bulan suci ogé katelah Feast Gula di Turki salaku desserts jeung manisan mangrupakeun prakték umum pikeun ngabagéakeun sémah pikeun nandaan perayaan Idul Fitri.

Kasohor pikeun campuran rasa sareng mangpaat kaséhatan, diet Meditterranean lolobana diwangun ku kadaharan tradisional ti abad ka-19. Disebutkeun ogé yén anjeun tiasa ngajalajah satengahna Wétan Tengah ngalangkungan rasana. 

Salah sahiji cara nyaéta mesen ti réstoran Mediterania di nagara non-Méditérania, sedengkeun anu sanésna tiasa ngenalkeun diri sareng bahan-bahan anu aheng ti daérah éta bari ngaraosan aranjeunna dina bentuk anu paling asli.

Hayu urang teraskeun perjalanan anu amis ieu ngalangkungan Turki nalika urang ngaraosan rasa tina pikiran urang bari ngabayangkeun rasa éndah Wétan Tengah.

Turki e-Visa atanapi Turki Visa Online nyaéta otorisasi perjalanan éléktronik atanapi idin perjalanan pikeun nganjang ka Turki salami 90 dinten. Pamaréntah Turki nyarankeun yén sémah internasional kedah ngalamar a Turki Visa Online sahenteuna tilu dinten sateuacan anjeun nganjang ka Turki. Warga asing tiasa ngalamar hiji Aplikasi Visa Turki dina hitungan menit. Prosés aplikasi Visa Visa sacara otomatis, saderhana, sareng lengkep online.

Turki Visa Online ngamungkinkeun para sémah ti nagara-nagara anu Layak Visa pikeun ngalamar Visa ka Turki pikeun kaperluan Usaha, Rapat, Pariwisata, Kulawarga Nganjang atanapi kanggo tujuan Médis. Turki Visa Online sah pikeun 180 dinten ti tanggal dikaluarkeun. Visa éléktronik ieu atanapi eVisa Turki sah pikeun sababaraha éntri ka Turki. Sarat eligibility pikeun Turki Visa Online nyaéta paspor valid nu teu kadaluwarsa pikeun 6 bulan, alamat surélék jeung debit valid / kartu kiridit atawa akun Paypal. Pikeun klarifikasi salajengna ngahubungan Turki Visa Pitulung Meja.

Leuwih Ti Turki Delight

delight Turki

Di sagigireun rasa basajan pikeun sungut kawas Baklava, nu oge dessert nasional Turki urang, nu pangalusna tina toko tradisional bisa digali di Istanbul pikeun maranéhanana anu néangan hiji rasa otentik. Manisan sasederhana sapertos pudding béas Turki parantos disiapkeun pikeun sababaraha generasi ku toko lokal di sabudeureun Istanbul. 

Janten nalika anjeun ngurilingan Grand Bazaar di Istanbul, pasar katutupan panggedéna di dunya sareng ogé katelah mall balanja anu munggaran di dunya, siap-siap pikeun nyaksian sagara permen warna-warni anu dihias sapanjang ranté toko ngabagéakeun sémah, sanés rebuan. Toko-toko sanés anu ngajual sadayana anu tiasa dibayangkeun mésér salaku souvenir.

Nalika nikmat Turki, anu ogé disebut lokum dina basa tradisional, kasohor di sakumna dunya pikeun kabeungharanna, Turki mangrupikeun tempat panemuan anu langkung amis tibatan rupa-rupa manisan anu dilapis ku rasa. 

Desserts sasederhana krim clotted Turki kalawan pudding roti malah maranéhanana nyokot sababaraha jam nyieun sarta ngan sadia di toko lokal ngajalankeun saprak generasi ngajadikeun eta patut didatangan tempat pikeun rasa aslina. 

MACA DEUI:
Salaku tambahan ka kebon Istanbul ngagaduhan seueur deui anu ditawarkeun, diajar ngeunaan éta di ngajajah tempat wisata di Istanbul.

Héjo jeung Manis

Teh herbal

Gula sareng kaséhatan panginten sanés janten réréncangan anu saé, tapi naon anu lumangsung nalika aya seger tina bumbu anu masihan kauntungan ganda tina rasa sareng kaséhatan anu saé?

Seueur bazaar lokal di Istanbul pinuh ku padagang anu ngajual manisan tina rupa-rupa tékstur anu kasohor di antawis warga lokal sareng wisatawan. Aya rupa-rupa inuman herbal nu geus populér ti jaman Ottomans sarta masih datang dina rupa-rupa rasa. Di Turki, tea herbal biasana dianggo pikeun tujuan ubar kalayan rasa anu asalna tina sajumlah kembang sareng buah.

Ngan kusabab pangaweruh bisa jadi senang, Turki oge imah pabrik és krim héjo munggaran di dunya. Pabrik és krim disetél di nagara éta dumasar kana ngagunakeun sumber énergi alternatif pikeun produksi. Sanajan és krim nu kaluar tina éta bisa jadi ngan rasa biasa!

Ieu És Krim Unmeltable

És krim

Panginten moal aya bagian tina dunya anu teu wawuh sareng istilah és krim, tapi anu kasohor ngeunaan és krim Turki nyaéta tékstur anu unik, anu béda pisan sareng anu aya dina budaya Kulon. 

Bahan anu dianggo dina persiapanna sigana sapertos tahan panas di alam, anu dina kalolobaan kasus peryogi sendok pikeun nyéépkeun kacamatan kusabab kenyalna.

Dondruma, atanapi és krim Maras dina basa Turki, langkung kandel sareng kenyal tibatan és krim biasa anu aya di tempat sanés. alatan dijieun tina kismis dicandak tina tangkal Mastic. 

Pikeun tékstur anu teu tiasa dilebur, éta ogé dilayanan ku cara anu unik ku padagang di sabudeureun Istanbul. Pastikeun yén anjeun nyandak és krim anjeun sateuacan lebur atanapi henteu, sabab padagang anjeun moal gampang daék masihan anjeun.

MACA DEUI:
Turki pinuh kaajaiban alam sareng rahasia kuno, milarian terang langkung seueur di Situ sareng sajabina - Kaajaiban Turki.

Buah rusiah

Buah rusiah

Diet Mediterania dieusian ku buah-buahan ti daérah anu dikonsumsi salaku salad sareng ogé kursus utama. Sababaraha bungbuahan atah di wewengkon kaasup pir, melons na peaches, nu sanajan sadia di tempat séjén, tapi dahar salad buah Tengah alus dina méja tepi laut pasti bakal jadi refreshing sakumaha keur disada. 

Aya saloba 70 variétas bungbuahan anu aya di Turki, sareng sababaraha di antarana jarang dianggo di tempat sanés. Quince, salah sahiji bungbuahan anu aheng di daérah éta, nyarupaan antara apel sareng pir, sareng kasohor ku ambu anu saé.

Di sagigireun loba bungbuahan alatan sipat non transportable maranéhanana, bisa kapanggih dina pangalusna rasa maranéhanana di nagara asal maranéhanana. Kawas kasus figs nu dianggap salaku salah sahiji bungbuahan pangalusna di Turki.

Rujuk di dieu pikeun Turki Visa pikeun Warga AS, sarta informasi leuwih dieu pikeun Jenis Visa Turki.

Saeutik Hagia Sophia

Saeutik Hagia Sophia

Samentara adina monumen kuno ieu lokasina ngan sababaraha menit ti situs ieu, garéja umur abad ieu ngancik masjid, ogé katelah Little Hagia Sophia, mangrupikeun tempat anu terpencil di sisi laut Marmara, kalayan seueur toko sareng pasar di sisina. . 

Antosan! teu urang ngan ngobrol ngeunaan manisan? 

Trabazon, kota tempat monumen umur-umur ieu, ngagaduhan sababaraha toko anu aya di alun-alun utama sareng kebon teh di tengahna ngajantenkeun tempat anu saé pikeun nyéépkeun waktos tiiseun bari nyaksian sisi sepi Istanbul.

Kanggo klarifikasi naon waé ngahubungi Rojongan Pelanggan Visa Turki./ turki-visa-online-helpdesk

Pikeun Heart Good

kaping

Di wewengkon Mediterrenean Turki, tangkal korma mangrupakeun tetempoan umum dimana bungbuahan meunang loba paparan di panonpoé Arab.

Di sakuliah dunya, tanggal bisa diwatesan kana bungbuahan garing sedengkeun di Wétan Tengah buah disiapkeun dina sagala rupa wangun dessert, hiji hal anu ngan bisa dijajah bari iinditan ngaliwatan bazaars Turki. Bagian anu paling amis tina buah ieu dipikanyaho nyaéta tradisi ngabuka bulan suci puasa kalayan ngegel mimiti kurma. 

Disebutkeun dina basa Arab yén anu ngagaduhan kaséhatan ngagaduhan harepan sareng anu gaduh harepan gaduh sadayana. Naon cara anu langkung saé pikeun milari kaséhatan nalika aya dina perusahaan tanggal Wétan Tengah anu saé? 

Kaping biasa dina pakét tiasa langkung béda ti anu dipendakan di daérah ieu. Janten dina kunjungan anjeun salajengna ka tanah ieu, pastikeun anjeun nampi salam anu saé sareng tea Turki. 

Kalayan rasa amis tina gula anu paling amis janten haseum di payuneun nikmat Mediterranrean ieu, pasti bakal janten pangalaman anu béda pikeun kéngingkeun rasa anu teu acan kapendak di nagara Wétan Tengah ieu. 

Sareng saha anu terang, ku kunjungan anjeun salajengna ka Istanbul anjeun tiasa yakin dimana mendakan sisi anu paling amis di Turki.

Pariksa anjeun eligibility pikeun Turki Visa sareng daptar pikeun Turki e-Visa 72 jam sateuacanna tina hiber anjeun. Warga Amérika, Warga Australia, Warga Cina, Warga Kanada, Warga Afrika Kidul, Warga Méksiko, sarta Émirat (warga UAE), tiasa nerapkeun online pikeun Electronic Turki Visa. Upami anjeun peryogi bantosan atanapi peryogi klarifikasi anjeun kedah ngahubungi kami Turki Visa helpdesk pikeun ngadukung sareng pedoman.