Sisi Éropa Istanbul

Kota Istanbul aya dua sisi, salah sahiji sisi Asia sareng sisi Éropa. Éta mangrupikeun sisi Éropa kota anu paling kasohor di kalangan wisatawan, kalayan seuseueurna atraksi kota anu aya di bagian ieu.

Gunung Nemrut Turki kaéndahan Mediterania, Gunung Nemrut

nu Sasak Bosphorus, nu nilik kana dua sisi béda Istanbul kalawan campuran budaya, sabenerna bisa ditempo salaku sasak nyambungkeun dua buana béda. Teras anjeun ngaléngkah ka sisi Wétan Tengah ieu, éta tiasa gampang masihan anjeun rasa di nagara Éropa di sisi basisir Laut Tengah.

Turki e-Visa atanapi Turki Visa Online mangrupikeun otorisasi perjalanan éléktronik atanapi ijin perjalanan pikeun nganjang ka Turki salami 90 dinten. Pamaréntah Turki nyarankeun yén datang internasional kedah ngadaptar pikeun Visa Éléktronik Turki sahenteuna tilu dinten sateuacan anjeun sumping ka Turki. Warga asing tiasa ngadaptar pikeun Aplikasi Visa Visa Online dina hitungan menit. Prosés aplikasi Visa Visa sacara otomatis, saderhana, sareng lengkep online.

Nu Dipikawanoh

Masjid Biru Masjid Biru, Istanbul

Sababaraha atraksi pangalusna dipikawanoh ti Istanbul anu lokasina di sisi Éropa kota, kalawan masjid kawentar tur bazaars wewengkon. The karaton Topkapi, Masjid Biru jeung éta Hagia Sophia atraksi utama wewengkon, ayana di sisi Éropa kota.

Sisi Asia Istanbul, ayana di sisi séjén sasak Bosphorus, mangrupikeun rohangan anu langkung santai sareng kabuka kalayan atraksi wisata anu kirang.

nu Cistern Basilica, nu panggedéna diantara ratusan cisterns nu perenahna handapeun kota Turki, ayana ngan sababaraha menit ti Hagia Sophia. Tangki cai bawah tanah kuno? Sumuhun éta naon bisa disebut! The Basilica disadiakeun sistem filtration cai pikeun karaton wewengkon abad ka tukang jeung malah kiwari ngeusi cai ti jero, sanajan dina jumlah ngurangan pikeun aksés umum ka tempat. Cistern perenahna di Sarayburnu, salah sahiji Situs warisan UNESCO Istanbul, nu aya dina taneuh tingkat luhur luhureun cai, misahkeun kota Istanbul ti Laut Marmara.

MACA DEUI:
Anjeun ogé tiasa resep diajar langkung seueur ngeunaan Istanbul ngajajah tempat wisata di Istanbul.

Nu Kurang Dipikawanoh

Museum Miniaturk Miniaturk Museum, Istanbul

Kota Istanbul, sanajan populated dina hiji sisi, oge imah taman kabuka éndah, nu ogé dina loba kasus meta salaku museum jeung tempat atraksi bersejarah. Taman-taman mangrupikeun garis kahirupan kota anu ngajantenkeun jalan-jalan di jalan-jalanna tanpa kaganggu ku lalu lintas anu beurat sareng kahirupan anu sibuk. Taman Gulhane, nu dina basa Pérsia ditarjamahkeun salaku imah kembang, mangrupa salah sahiji taman sajarah pangkolotna sarta expansive di kota lokasina di sisi Éropa Istanbul, sarta pangalusna dipikawanoh pikeun sakuliling héjo kabuka sarta Gambaran sajarah arsitektur ti jaman Ottoman.

Upami anjeun hoyong ningali sadayana Istanbul sakaligus Miniatur, taman miniatur Istanbul, nyaéta taman miniatur panggedéna di dunya, ayana di sisi basisir Golden Horn, jalan cai anu ngabagi kota Istanbul. Sanaos Istanbul ngeusi kabébasan sareng kaéndahan, tapi ti dieu tiasa waé pikeun ngumpulkeun sakaligus! Taman ieu nawiskeun atraksi mini ti sisi Éropa sareng Asia kota sareng seueur struktur kuno ti jaman Ottoman sareng Yunani, kalebet kuil Artemis anu kasohor, ogé katelah Kuil Diana. Tokoh-tokoh miniatur boh keajaiban buatan sareng alam ti Turki bakal hoyong anjeun lengket kana kecap wow nalika anjeun leumpang ngurilingan taman miniatur dina kaheranan.

Hirup Ti Jalanan

Ortakoy Ortakoy gaduh seueur galeri seni sareng bar

Jalan-jalan Turki dibanjiri ku kafe sareng sawaréh dianggap tempat anu paling mahal di bumi. Ortakoy, nu kasohor réstoran na deukeut palabuhan ferry, mangrupa salah sahiji tempat nu kawentar di sisi Éropa utamana pikeun cafe sarta sakuliling kabuka.

Upami anjeun hoyong nyaksian gambar réstoran leutik Istanbul anu sampurna, Ortakoy mangrupikeun tempat anu paling kasohor pikeun galeri seni sareng pasar jalan Minggu. Janten naon anu anjeun badé lakukeun salaku musafir di jalan-jalan di istanbul? Nya, jalan tanpa perencanaan mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun ngajalajah.

Langkung seueur Seni

Museum Pera Museum Seni Pera

Musieum Pera mangrupikeun salah sahiji musium anu aya di kota Istanbul, kalayan tampilan keramik jeung karya seni sejenna dina tampilan ti gaya orientalisme abad ka-19 ngagambarkeun sajarah éndah Wétan Tengah, kalawan koleksi permanén mimitian ti lukisan Orientalist, Kotak Kutahya jeung keramik ka beurat Anatolian.

Sanajan mayoritas musium jeung puseur sabudeureun kota mintonkeun seni jeung arsitéktur ti jaman Ottoman, National Palaces Painting Museum di Istanbul mangrupakeun salah sahiji tempat sapertos nu boga koleksi lukisan ti duanana seniman Turki jeung internasional., kalawan leuwih ti 200 karya seni dipintonkeun ti. koleksi lukisan Dolmabahce Istana. Sanaos sigana henteu sapertos rencana perjalanan anu pikaresepeun pisan pikeun nganjang ka musium bersejarah, tapi tempat ieu tiasa janten pikaboseneun, ngajantenkeun musium ieu salah sahiji cara modéren pikeun ngajalajah sajarah. Jero musium dirancang kacida alusna dina hal cahaya jeung interior nu dumadakan bisa narik minat uninga acara heubeul abad.

MACA DEUI:
Ogé diajar ngeunaan Situ sareng sajabina - Kaajaiban Turki.


Pariksa anjeun eligibility pikeun Turki Visa sareng daptar pikeun Turki e-Visa 72 jam sateuacanna tina hiber anjeun. Warga Amérika, Warga Australia jeung Warga Cina tiasa ngalamar online pikeun Electronic Turkey Visa. Upami anjeun peryogi bantosan atanapi meryogikeun klarifikasi naon waé anjeun kedah ngahubungi kami Turki Visa helpdesk pikeun ngadukung sareng pedoman.

Punten daptar pikeun Turki e-Visa 72 jam sateuacanna tina hiber anjeun.