Ngajalajah tempat wisata di Istanbul

Istanbul, kota anu seueur rupana, seueur pisan anu ngajajah anu seueur panginten moal tiasa ngangon sakaligus. Kota bersejarah sareng seueur situs warisan UNESCO, kalayan campuran corak modéren di luar, urang tiasa waé ngeunteung kaéndahan kota bari nyaksian caket.

Hagia Sophia Masjid Agung Hagia Sophia Suci di Istanbul

Kawéntar salaku Byzantium dina basa Yunani kuno, kota panggedéna Turki ngagaduhan kaagungan anu hébat dina monumén sareng wangunanna anu lami tapi pastina sanés tempat anu anjeun ngan ukur bosen sareng musium.

Nalika anjeun nyebrang unggal jalan di Istanbul anjeun panginten mendakan gambar Turki anu teu kapendak sareng carita anu saé kanggo dicarioskeun di bumi.

Janten salah sahiji tempat anu kadaptar salaku Ibukota Budaya Éropa di jaman baheula, Istanbul parantos janten sumber pikeun narik pariwisata anu beurat ti luar negeri, masihan Turki paparan pikeun nunjukkeun budaya anu beragam ka turis asing. Sanaos anjeun henteu terang ngeunaan tempat sanés di Turki, anjeun panginten parantos seueur terang perkawis Istanbul, salah sahiji tujuan perjalanan anu luhur di dunya!

Turki e-Visa atanapi Turki Visa Online mangrupikeun otorisasi perjalanan éléktronik atanapi ijin perjalanan pikeun nganjang ka Turki salami 90 dinten. Pamaréntah Turki nyarankeun yén datang internasional kedah ngadaptar pikeun Visa éléktronik Turki sahenteuna tilu dinten sateuacan anjeun sumping ka Turki. Warga asing tiasa ngadaptar pikeun Aplikasi Visa Visa Online dina hitungan menit. Prosés aplikasi Visa Visa sacara otomatis, saderhana, sareng lengkep online.

Dua Babagian

Hagia Sophia Sasak Bosphorus ngahubungkeun dua buana

Istanbul nyaéta hiji-hijina nagara di dunya anu janten ayana di dua buana sakaligus kalayan inflection budaya ti Éropa boh Asia. Kota dina dua sisi dibagi ku sasak Bosphorus anu ngahubungkeun dua bagéan dunya anu béda sareng pilihan pikeun ningali dunya sakaligus. The sisi Éropa Istanbul katelah Avrupa Yakasi jeung samping Asia katelah Anadolu Yakasi atanapi kadang sakumaha Asia Minor.

Unggal sisi kota unik dina penampilan sareng arsitektur. The Sisi Éropa Istanbul langkung kosmopolitan sareng dianggap salaku puseur dayeuh salaku hub pikeun perdagangan sareng industri sareng tempat monumen paling kasohor di nagara éta kaasup Hagia Sofia jeung Masjid Biru. The Sisi Asia nyaéta sisi Istanbul anu langkung lami sanaos kaseueuran gedong sajarah ayana di sisi Éropa. Sisi Asia bakal katingali langkung héjo janten kirang urbanisasi dibandingkeun sisi sanésna sareng tempat anu saé pikeun ningali sisi kota anu sepi tapi éndah. Sanaos ngalangkungan proporsi leutik daérah, kadua sisina babarengan ngawangun kota pangageungna di Turki janten pusat utama tempat wisata.

Sasak Bosphorus

Salah sahiji tina tilu jembatan gantung di Selat Bosphorus nyaéta sasak Bosphorus anu ngahubungkeun sisi Asia Istanbul sareng bagian-bagian na ngagolér di Tenggara Éropa. Sasak gantung mangrupikeun pangpanjangna dina hal jambatan sasak na di dunya.

Di hiji sisi jambatan perenahna Ortakoy, nawiskeun sakilas Éropa sareng di sisi sanésna nyaéta lingkungan Beylerbeyi kalayan sentuhan wétan. Sasak na hiji-hijina di dunya anu nyambungkeun dua buana sakaligus.

MACA DEUI:
Ogé diajar ngeunaan Situ sareng sajabina - Kaajaiban Turki.

Bersejarah Modern

Bumbu Bazaar Spice Bazaar di Istanbul, Turki mangrupikeun bazaar panggedéna di kota

nu kota Istanbul mangrupikeun sababaraha situs warisan dunya UNESCO, teu kakantun musium lami sareng citadels lami. Seueur sisi kota dihias ku sentuhan penampilan modéren pasar rempah lami atanapi souks, sapertos Grand Bazaar anu kawéntar, sabab nampilkeun réfléksi budaya kuno ku corak modéren sareng waktos anu saé pikeun para tamu bahkan ayeuna.

Salah sahiji bazar pangageungna di kota, Bazaar Mesir or Bazaar Spice ngagaduhan toko anu ngajual sagala rupa ti rempah langka dugi ka manisan modéren. Henteu aya jalan pikeun sono ningali bazaar beunghar di Istanbul kumaha waé ogé. Sareng upami anjeun hoyong langkung praktis sareng pangalaman maka aya sababaraha hamam ayana di unggal juru kota.

Di Laut Buka

Upacara Sema Whirling Dervishes Sema Upacara di Istanbul

Pikeun nyaksian kadua belah Asia sareng Éropa di Istanbul pelayaran ngaliwatan selat Bosphorus nyaéta sadayana dina hiji jalan ngaliwatan kaindahan kota dina waktos anu singget. Sababaraha pilihan pelayaran sayogi sareng sababaraha waktos sareng jarak, sababaraha bentang dugi ka Laut Hideung.

Pelayaran masihan kasempetan pikeun lirén di sadaya tempat anu saé tanpa kantun di kota anu dieusi ku istana sareng mansion lami, masih ngagemeskeun kaéndahan. Anu pangsaéna mangrupikeun pelayaran matahari terbenam anu nawiskeun sakedik cakrawala kota nalika nyerep dina warna jeruk. Salaku sakilas budaya nagara, sababaraha pusat budaya di Istanbul ogé janten host Pagelaran sema dimana sufi nyusun pusaran 'dina kaayaan sapertos kasurupan ngajentulkeun panonton ku bakti aranjeunna.

Sisi Sepi

Tempatna di sisi Éropa ti Selat Bosphorus, Bebek bay mangrupikeun salah sahiji lingkungan anu makmur di Istanbul. Daérah anu kantos kasohor istana na di jaman Utsmaniyah, dugi ka ayeuna tetep janten salah sahiji arsitektur canggih sareng budaya di kota.

Upami anjeun hoyong ningali sisi anu kirang padumukan di Turki, kota ieu anu aya di distrik Besiktas Istanbul ngagaduhan seueur pilihan kalayan boardwalks di sisi jalan Bosphorus sareng jalan batuan dieusi ku kafe, karajinan tradisional sareng pasar lokal anu aya di sisi laut. Éta mangrupikeun salah sahiji lingkungan anu héjo, hirup sareng euyeub di Istanbul anu panginten bakal leungit tina seueur paket wisata anu beurat.


Pariksa anjeun eligibility pikeun Turki Visa sareng daptar pikeun Turki e-Visa 72 jam sateuacanna tina hiber anjeun. Warga Amérika, Warga Australia jeung Warga Cina tiasa ngalamar online pikeun Electronic Turkey Visa. Upami anjeun peryogi bantosan atanapi meryogikeun klarifikasi naon waé anjeun kedah ngahubungi kami Turki Visa helpdesk pikeun ngadukung sareng pedoman.