Kedah Didatangan Kebon Istanbul sareng Turki

Taman Gulhane Taman Gulhane di Istanbul

Ngebon salaku seni janten kasohor di Turki nalika kakuasaan karajaan Turki sareng dugi ka ayeuna Anatolia modérn, mangrupikeun bagian Asia Turki, dipinuhan ku sayuran héjo bahkan di tengah jalan kota anu sibuk.

Berkebun mangrupikeun kasenian kasohor ti saprak abad ka-14 Kakaisaran Ottoman dimana kebon sanés ngan ukur tempat-tempat kaéndahan tapi ngagaduhan sababaraha kaperluan jaman. Sanaos kunjungan ka ieu bagéan Wétan Tengah boro-boro ngalibatkeun kunjungan ka lingkungan héjo anu saé ieu, tapi pikeun perjalanan sareng bédana, sakilas salah sahiji kebon Turki ieu panginten ngangkut penonton ka Wonderland héjo .

Turki e-Visa atanapi Turki Visa Online mangrupikeun otorisasi perjalanan éléktronik atanapi ijin perjalanan pikeun nganjang ka Turki salami 90 dinten. Pamaréntah Turki nyarankeun yén datang internasional kedah ngadaptar pikeun Visa Éléktronik Turki sahenteuna tilu dinten sateuacan anjeun sumping ka Turki. Warga asing tiasa ngadaptar pikeun Aplikasi Visa Visa Online dina hitungan menit. Prosés aplikasi Visa Visa sacara otomatis, saderhana, sareng lengkep online.

Spring di Istanbul

Taman Jepang Baltalimani Taman Jepang Baltalimani di Istanbul

Taman Gulhane

Lokasina ku selat Bosphorus, sakuliling hébat Taman Gulhane ngajantenkeun salah sahiji taman anu paling indah di Istanbul. Kota Istanbul sanaos tempatna seueur taman anu lami sareng anu énggal tapi sababaraha di luar ruangan sapertos taman Gulhane kasohor di kalangan palancong ogé, ku sabab panutup héjo anu subur anu janten tempat anu saé pikeun ngaping pangalaman nganjang ka hiji kota-kota pangsibukna di Turki.

Tempatna di lapangan Istana Topkapi abad ka-15, taman ieu ogé mangrupikeun taman tertua di Istanbul sareng biasana henteu pernah jalan-jalan ti wisata kota.

Taman Jepang Baltalimani

Terkenal di kalangan turis ti jero Turki sareng sakumna dunya, kebon Jepang di Istanbul mangrupikeun tempat pangageungna di luar daratan Jepang. Rada disumputkeun di jero kota sibuk, éta Kebon Jepang Baltalimani ngagaduhan sagala fitur anu saé tina kebon tradisional Jepang, kalebet sakura anu sakedik atanapi kembang sakura anu ngajantenkeun nganjang ka tempat alit ieu utamina dina usum Sakura nalika ngurilingan kota Istanbul.

Kebon Dolmabahce

Di distrik Besiktas, kebon Dolmabahce anu aya di basisir Éropa ti selat Bosphorus dugi ka taun 1842. Kalayan komplek ageung dieusian ku detil intrinsik, nganjang ka istana Dolmabahce nyalira panginten peryogi sababaraha jam kanggo ngajajah, dibarengan ku santai leumpang sapanjang tutup héjo na bari ngartos arsitektur ti jaman.

MACA DEUI:
Salaku tambahan ka kebon Istanbul ngagaduhan seueur deui anu ditawarkeun, diajar ngeunaan éta di ngajajah tempat wisata di Istanbul.

Adun sareng Alam

Taman dipager Kebon dipager gaya Ottoman

Mimiti adat ngebon di Turki diakar kana gaya ngebon Ottoman anu masih dituturkeun dina téhnik ngebon modéren. Daripada nuturkeun aturan kaku pikeun nyiptakeun kebon, kebon Turki tina gaya Utsmaniyah mangrupikeun hal anu bakal katingali caket alam sabisa-bisa, kalayan intervensi anu kurang pisan buatan.

A fitur utama gaya ngebon Ottoman kalebet aliran alami sareng sumber cai di daérah éta, dimana sadayana tina buah-buahan, sayuran dugi ka ranjang kembang tiasa dipendakan tumuh dina setirna.

Nalika nyarioskeun gaya ngebon ti karajaan Turki anu lami, hiji hal anu bakal narik perhatian maksimal nyaéta paviliun taman terbuka anu gedé anu sigana bakal nyampur kana kebon éta sorangan daripada ningali jauh tina struktur beton waé.

Tulip & Lavender

Tulip & Lavender Internasional Tulip Festival Internasional

Sanaos pakait sareng daérah anu sanés pikeun asal-usulna, tulip saleresna sacara komersil paling aktif salami abad ka-17 di Turki, bahkan seueur anu atribut Turki salaku asal kembang éndah ieu.

Kunjungan musim semi ka kota Istanbul mangrupikeun salah sahiji cara anu saé pikeun ningalian lingkungan anu katutup dina ranjang tulip, ngemutan yén kota éta ogé mangrupikeun Festival Istanbul Tulip Internasional, festival kontemporer kota anu biasana diayakeun di bulan April dugi ka awal Méi .

Sareng pikeun pangalaman perjalanan anu teu tetep, kabur ti sisi ramé Turki sareng angkat ka kampung lavender alit ieu diwarnaan di kebon ungu anu saé. Kuyucak, kampung leutik Turki anu aya di propinsi Isparta, mangrupikeun tempat anu panginten henteu dina rancana perjalanan anjeun sabab masih seueur kanyahoan ku seueur wisatawan. Tapi nunjukkeun peternakan lavender anu éndah sareng popularitas na anu ningkat salaku surga lavender nagara, ieu tiasa janten salah sahiji tempat anjeun tiasa kuciwa teu terang sateuacanna.

MACA DEUI:
Turki pinuh kaajaiban alam sareng rahasia kuno, milarian terang langkung seueur di Situ sareng sajabina - Kaajaiban Turki.

Ataturk Arboretum - Museum Tangkal

Arboretum Ataturk Arboretum Ataturk

Ataturk Arboretum, leuweung leutik 730 acre anu ayana di belah kalér Istanbul, mangrupikeun rébuan spésiés tangkal sareng sababaraha danau, anu langkung ti cukup pikeun istirahat tina kahirupan kota anu rame.

The Arboretum dianggo pikeun sababaraha tujuan panilitian tapi ogé kabuka pikeun pangunjung anu hoyong jalan-jalan sapanjang jalan kokotor na, kalebet tangkal raksasa sareng tangkal beureum. Pikeun nyéépkeun waktos anu langkung lami sareng jalur hiking alam ditandaan sapanjang sababaraha tempat dina arboretum.

Aborteum biasana diwangun ku tatangkalan tina sagala rupa jinis anu didirikeun pikeun tujuan kajian botani. Tapi pikeun hoyong istirahat ti jalan anu biasana rame di Istanbul, kunjungan ka musium tangkal ieu bakal ngajantenkeun langkung saé sareng héjo!

Nalika nganjang ka kebon panginten henteu janten prioritas kahiji musafir internasional, tapi dimana héjo anu saé saé sapertos alamna, janten pangalaman nyalira pikeun jalan-jalan di kebon anu dilakukeun ku prakték ti jaman baheula para raja. . Pertimbangkeun sapoé cuti tina perjalanan sareng nganjang ka sawarga ieu di tengah kota atanapi bahkan nganjang ka padesaan pikeun nyaksian kebon kembang anu endah. Pasti anjeun ogé bakal cukup enchanted pikeun datang deui pikeun neng deui!


Pariksa anjeun eligibility pikeun Turki Visa sareng daptar pikeun Turki e-Visa 72 jam sateuacanna tina hiber anjeun. Warga Amérika, Warga Australia jeung Warga Cina tiasa ngalamar online pikeun Electronic Turkey Visa. Upami anjeun peryogi bantosan atanapi meryogikeun klarifikasi naon waé anjeun kedah ngahubungi kami Turki Visa helpdesk pikeun ngadukung sareng pedoman.