Viza Turistike e Turqisë

Viza Turistike e Turqisë Viza Turistike e Turqisë

Turqia eVisa është një lloj i veçantë i vizës Zyrtare të Turqisë që lejon njerëzit të udhëtojnë në Turqi. Ai mund të merret online përmes një platforme dixhitale dhe më pas proceset e mëtejshme të kryhen në Ankara, kryeqyteti i Turqisë. EVisa e Turqisë i lejon aplikantit të hyjë në Tokën Turke nga çdo vend nga ku udhëton.

Turqia është një nga destinacionet turistike më të njohura në botë, me miliona turistë që e vizitojnë çdo vit. Ka disa pika turistike të vendosura brenda Turqisë, të tilla si Hagia Sophia (e cila dikur ishte një kishë dhe më pas një xhami), Xhamia Blu (e cila ka gjashtë minare dhe mbi 20 kupola) dhe Troja (një qytet i lashtë, shtëpia e Homerit. Iliada). Me kaq shumë atraksione turistike, Turqia njihet si një nga vendet më të vizituara në Evropë.

Megjithatë, duke qenë një destinacion i nxehtë turistik, nuk është gjithmonë i lehtë për t'u marrë Viza zyrtare e Turqisë. Duhet të qëndrosh dhe të presësh në radhën e gjatë të njerëzve për orë të tëra, dhe më pas ka një proces me ditë dhe nganjëherë javë që është jashtëzakonisht i dhimbshëm. Megjithatë, për shkak të internetit, tani ju mund të merrni Turqinë Visa Online, e cila do të jetë një Viza zyrtare e Turqisë.

LEXO MË SHUMË:

Procesi i aplikimit për vizë në Turqi është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht në internet.

Çfarë është e-Viza e Turqisë?

Turqia eVisa është një lloj i veçantë Viza zyrtare e Turqisë që u mundëson njerëzve të udhëtojnë në Turqi. Ai mund të merret online përmes një platforme dixhitale dhe më pas proceset e mëtejshme të kryhen në Ankara, kryeqyteti i Turqisë. EVisa e Turqisë i lejon aplikantit të hyjë në Tokën Turke nga çdo vend nga ku udhëton.

Megjithatë, ka disa kërkesa për të aplikuar për eVisa të Turqisë, të cilat përmenden më poshtë:

a. Ju duhet të jeni nga një vend që lejon aplikimin e vizave të Turqisë. Kjo do të thotë se qytetarët nga vende të caktuara mund të aplikojnë për Viza zyrtare e Turqisë ndërsa disa nuk munden. Vende si Gjeorgjia, Ukraina, Maqedonia dhe Kosova janë përjashtuar nga ky rregull sipas marrëveshjes mes dy vendeve.

b. Ju duhet të jeni një person që duhet të keni një Viza zyrtare e Turqisë. Pra, nëse nuk jeni të përjashtuar nga ndonjë prej kushteve të mësipërme, është e pamundur që personat e tjerë të marrin eVisa për Turqinë.

c. Ju duhet të keni një pasaportë që është të paktën e vlefshme për 60 ditë pas datës së planifikuar të nisjes nga Turqia përpara se të dorëzoni Aplikimi për vizë në Turqi.

d. Ju duhet të keni një biletë kthimi ose një biletë në ardhje. Megjithatë, nëse po udhëtoni për në Turqi për çështje biznesi dhe nuk mund të merrni një biletë kthimi brenda periudhës suaj Turqi eVisa, është gjithashtu e pranueshme. Për më tepër, edhe njerëzit që duan të punojnë në Turqi mund të marrin lehtësisht një eVisa të Turqisë.

e. Ju do të duhet të paguani për tarifën e vizës së Turqisë. Kjo mund të bëhet përmes kartës së kreditit ose debitit në internet pasi të keni plotësuar një formular aplikimi. Këshillohet që të mos paguani derisa të jeni të kënaqur me përgjigjet tuaja në formularin online, sepse pasi të bëni pagesën reale, nuk ka asnjë shans për rishikim në Turqi eVisa.

f. Ju duhet të keni një llogari e-mail në mënyrë që imigracioni i Turqisë të mund t'ju kontaktojë nëpërmjet saj pasi viza juaj për Turqinë të jetë miratuar në internet.

LEXO MË SHUMË:

Kontrolloni tuajin të drejtën për vizë turistike të Turqisë

Udhëzues hap pas hapi për të marrë vizë turistike në Turqi

Shpjegohet një proces hap pas hapi për të paraqitur një aplikim për vizë për Turqinë dhe për të marrë një Viza Turistike e Turqisë.

Regjistrohuni dhe regjistrohuni

Para së gjithash, do t'ju duhet të aplikoni për një vizë turistike të Turqisë në www.turkey-visa-online.org për të marrë vizën elektronike të Turqisë në internet, për të dorëzuar aplikimin për vizë për Turqinë, të cilën shumica e njerëzve mund ta plotësojnë brenda pak minutash.

Plotësoni Formularin e Vizës Turistike të Turqisë

Pas klikuar Apliko Online butonin, do të çoheni në një ekran tjetër ku duhet të plotësoni me shumë kujdes Formularin e Aplikimit për Vizë të Turqisë dhe më pas klikoni "Dorëzo" në fund të tij.

Paguani tarifën

Tani ju duhet të paguani tarifën për Aplikimin tuaj për vizë në Turqi. Ju mund ta bëni pagesën përmes kartës së kreditit, kartës së debitit ose PayPal. Pasi të keni paguar tarifat për tarifën tuaj të vizës Zyrtare të Turqisë, do të merrni një numër unik referimi përmes emailit.

Merrni vizën me email

Pasi të keni kryer me sukses pagesën për aplikimin tuaj për vizë turistike të Turqisë, do të merrni një email që do të përmbajë e-Vizën tuaj për Turqinë. Tani mund të vizitoni Turqinë me vizën tuaj zyrtare të Turqisë dhe të shijoni bukurinë dhe kulturën e saj. Mund të shikoni pamjet si Hagia Sophia, Xhamia Blu, Troja, etj. Ju gjithashtu mund të blini sipas dëshirës suaj në Grand Bazaar, ku çdo gjë është e disponueshme, nga xhaketat e lëkurës, bizhuteritë e deri te suvenire.

Nëse po mendoni të vizitoni vende të tjera në Evropë, atëherë duhet të dini se viza juaj turistike e Turqisë mund të përdoret vetëm për Turqinë dhe asnjë vend tjetër. Megjithatë, lajmi i mirë këtu është se viza juaj Zyrtare e Turqisë është e vlefshme për të paktën 60 ditë, kështu që ju keni kohë të mjaftueshme për të eksploruar të gjithë Turqinë.

Gjithashtu, duke qenë një turist në Turqi me një vizë turistike të Turqisë, ju duhet ta mbani të sigurt pasaportën tuaj sepse është e vetmja dëshmi identifikimi që do t'ju duhet shpesh. Sigurohuni që të mos e humbni ose ta lini të shtrirë përreth.

Pyetjet e bëra më shpesh për vizën turistike të Turqisë

 1. Si mund të paguaj tarifën time të aplikimit për vizë në Turqi? Tarifa e aplikimit për vizë për Turqinë mund të paguhet nëpërmjet kartës së kreditit/kartës së debitit ose PayPal dhe ju do të merrni vizën zyrtare të Turqisë.
 2. Për sa ditë mund të udhëtoj me një vizë elektronike në Turqi? Kohëzgjatja e qëndrimit varet nga qëllimi i vizitës. Megjithatë, vizat janë të vlefshme për 60 ditë në shumicën e rasteve dhe 30 ditë për kombësitë e tjera. 
 3. A kanë nevojë të miturit për një vizë elektronike? Po, prindërit ose kujdestarët ligjorë duhet të aplikojnë në emër të të miturve.
 4. Sa hyrje mund të bëj në Turqi me vizë turistike të Turqisë? Viza turistike e Turqisë lejon hyrje të shumëfishta ose të vetme në varësi të kombësisë suaj.
 5. A mund të udhëtoj në vende të tjera nga Turqia me vizë turistike të Turqisë? Jo, aktualisht, ju mund të udhëtoni në Turqi vetëm me vizën tuaj të Turqisë në internet.
 6. A mund ta zgjas vlefshmërinë e vizës time elektronike për Turqinë? Aplikantët që mbajnë e-Viza nuk mund të zgjasin vlefshmërinë e vizave të tyre.

LEXO MË SHUMË:

Pyetjet e bëra më shpesh për vizën turistike të Turqisë.

Përfitimet e E-Vizës Turistike të Turqisë

 • Aplikantët nuk kanë nevojë të vizitojnë konsullatat apo ambasadat e Turqisë për një vizë turistike të Turqisë.
 • Aplikantët mund të kontrollojnë statusin e aplikimit të tyre për e-Visa dhe të përditësojnë informacionin e nevojshëm në lidhje me të në internet.
 • Procesi i miratimit zgjat më pak se 24 orë në shumicën e rasteve, dhe pas kësaj, aplikantët do të marrin një email me një lidhje për të shkarkuar vizat e tyre.
 • Nuk ka nevojë për paraqitjen e dokumenteve fizike, gjë që redukton përfundimisht kohën që duhet për të marrë një vizë.
 • Nuk ka tarifa shtesë përveç tarifës së vizës.

Aplikoni për e-Visa të Turqisë 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarët amerikanë, Qytetarët Australianë, Shtetas kinezë, Qytetarët kanadezë, Qytetarë të Afrikës së Jugut, Qytetarët meksikanëdhe Emiratet (qytetarët e Emirateve të Bashkuara Arabe), mund të aplikoni online për vizë elektronike të Turqisë. Nëse keni nevojë për ndihmë ose keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni tonë Ndihmë për viza në Turqi për mbështetje dhe udhëzim.