Турција виза од Барбадос

Турција виза за граѓаните на Барбадос

Аплицирајте за виза за Турција од Барбадос

eTA за граѓаните на Барбадос

Подобност за онлајн виза за Турција

 • Граѓаните на Барбадос можат аплицирајте за еВиза на Турција
 • Барбадос беше членка на програмата за Турција еВиза
 • Граѓаните на Барбадос уживаат во брзиот влез користејќи ја програмата за Турција eVisa

Други барања за виза преку Интернет за Турција

 • Граѓаните на Барбадос можат да аплицираат за е-виза за Турција преку Интернет
 • Електронската виза за Турција важи за пристигнување по копно, море или воздух
 • Електронската виза за Турција е за кратки туристички, деловни и транзитни посети до 90 дена

Турција виза од Барбадос

Оваа електронска виза за Турција се спроведува за да им овозможи на посетителите лесно да ги добијат своите визи преку Интернет. Програмата за еВиза за Турција беше започната во 2013 година од страна на Министерството за надворешни работи на Република Турција.

Од граѓаните на Барбадос се бара да аплицираат за е-виза за Турција (Турција виза онлајн) за да влезат во Турција за посети до туризам, деловни, транзитни или медицински цели. Турција Визата од Барбадос не е изборна, но а задолжително барање за сите граѓани на Барбадос патување во земјата за краток престој. Турскиот пасош на имателите на eVisa мора да важи најмалку 6 месеци по датумот на поаѓање, тоа е датумот кога ја напуштате Турција.

Како можам да аплицирам за виза за Турција од Барбадос?

Турската виза за граѓаните на Барбадос се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса.

Турската виза за граѓаните на Барбадос може да се примени и пополни преку Интернет на оваа веб-локација и може да ја добивате визата за Турција онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Барбадос. Единствениот услов е да имате идентификација на е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Турција Visa Online се доставува преку е-пошта. Турската виза за граѓаните на Барбадос ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред да се одобри турската eVisa.


Барања за турска виза за граѓаните на Барбадос

За да влезат во Турција, на граѓаните на Барбадос ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за еВиза за Турција. Граѓаните на Барбадос кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи турската еВиза ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи турската електронска виза се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Турција.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за турската виза преку Интернет. Од граѓаните на Барбадос исто така се бара да обезбедат а Валидна емаил адреса, да ја добијат еВизата за Турција во инбокс. Информациите за вашата турска виза мора целосно да се совпаѓаат со информациите на вашиот пасош, инаку ќе треба да аплицирате за нова турска еВиза.

Прочитајте за целосните барања за виза за Турција преку Интернет

Колку долго можат граѓаните на Барбадос да останат со виза за Турција?

Датумот на заминување на граѓанинот на Барбадос мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Имателите на пасоши од Барбадос се обврзани да добијат Турски електронски орган за патување (Турција еВиза) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Барбадос имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Турската виза не важи за други цели освен за туризам или бизнис. Ако треба да студирате или да работите во Турција, мора да аплицирате за редовна/традиционална/виза со налепници во вашата најблиска турска амбасада/комисија.

Најчесто поставувани прашања за Турска виза преку Интернет (или турска е-виза)

Која е важноста на турската виза преку Интернет за граѓаните на Барбадос

Додека Турција е-виза е валидна за времетраење од 180 дена, граѓаните на Барбадос можат да останат до 90 дена во периодот од 180 дена. Турција е-виза е Повеќекратно внесување виза за граѓаните на Барбадос.


Работи што треба да се прават и места на интерес за граѓаните на Барбадос во Турција

 • Античка серпентина жртва жртва, Истанбул
 • Тврдината Кизкалеши во провинцијата Мерсин, Турција
 • Spoonmakers Diamond (четврти по големина дијамант), Истанбул
 • Цистерна Накилбент, византиска цистерна од шестиот век скриена под модерна продавница за теписи, Истанбул
 • Хасанкејф, дом на девет цивилизации
 • Музеј на железница во Истанбул на терминалот Сиркеџи
 • Подземен град Озконак, антички подземен мегалополис
 • Напуштената турска бања, скриениот скапоцен камен се капе во прекрасна природна светлина во Шахинбеј
 • Продавница за пудинг (ресторан Лале) во Истанбул, Турција
 • Домот за деца без родители Принкипо, една од најголемите дрвени градби во Европа
 • Посетете ја палатата Гранд Бејлербеј, Ускудар

Конзулат на Барбадос во Турција

Адреса

Сехит Ерсан Кад. Бр: 46/А Чанкаја Анкара Турција

телефон

+ 90-312-455-3352

Факс

+ 90-312-455-3351


Ве молиме, аплицирајте за е-виза за Турција 72 часа пред вашиот лет.