Турција виза од Бермуди

Турција виза за бермудиските граѓани

Аплицирајте за виза за Турција од Бермуди

eTA за граѓаните на Бермудија

Подобност за онлајн виза за Турција

 • Граѓаните на Бермудија можат аплицирајте за еВиза на Турција
 • Бермудите беа членка на програмата за Турција еВиза
 • Граѓаните на Бермудија уживаат во брзиот влез со помош на програмата Турција eVisa

Други барања за виза преку Интернет за Турција

 • Граѓаните на Бермудија можат да аплицираат за е-виза за Турција преку Интернет
 • Електронската виза за Турција важи за пристигнување по копно, море или воздух
 • Електронската виза за Турција е за кратки туристички, деловни и транзитни посети до 90 дена

Турција виза од Бермуди

Оваа електронска виза за Турција се спроведува за да им овозможи на посетителите лесно да ги добијат своите визи преку Интернет. Програмата за еВиза за Турција беше започната во 2013 година од страна на Министерството за надворешни работи на Република Турција.

Од граѓаните на Бермудија се бара да аплицираат за е-виза за Турција (Turkey Visa Online) за да влезат во Турција за посети до туризам, деловни, транзитни или медицински цели. Турција Визата од Бермуди не е изборна, но а задолжително барање за сите бермудиски граѓани патување во земјата за краток престој. Турскиот пасош на имателите на eVisa мора да важи најмалку 6 месеци по датумот на поаѓање, тоа е датумот кога ја напуштате Турција.

Како можам да аплицирам за турска виза од Бермуди?

Турската виза за бермудиските граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса.

Турската виза за граѓаните на Бермудија може да се аплицира и пополни преку Интернет на оваа веб-локација и може да ја добивате визата за Турција онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Бермудија. Единствениот услов е да имате ИД на е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Турција Visa Online се доставува преку е-пошта. Турската виза за граѓаните на Бермудија ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред да се одобри турската eVisa.


Барања за турска виза за граѓаните на Бермудија

За да влезат во Турција, граѓаните на Бермудија ќе бараат валиден патен документ или пасош за да аплицираат за еВиза за Турција. Граѓаните на Бермудија кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи турската еВиза ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи турската електронска виза се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Турција.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за турската виза преку Интернет. Граѓаните на Бермудија, исто така, се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, да ја добијат еВизата за Турција во инбокс. Информациите за вашата турска виза мора целосно да се совпаѓаат со информациите на вашиот пасош, инаку ќе треба да аплицирате за нова турска еВиза.

Прочитајте за целосните барања за виза за Турција преку Интернет

Колку долго граѓаните на Бермудија можат да останат со виза за Турција?

Датумот на заминување на бермудискиот граѓанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Имателите на бермудиски пасоши се обврзани да добијат Турски електронски патнички орган (Турција eVisa) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Бермудија имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Турската виза не важи за други цели освен за туризам или бизнис. Ако треба да студирате или да работите во Турција, мора да аплицирате за редовна/традиционална/виза со налепници во најблиската турска амбасада/комисија.

Најчесто поставувани прашања за Турска виза преку Интернет (или турска е-виза)

Која е важноста на турската виза преку Интернет за граѓаните на Бермудија

Додека Турција е-виза е валидна за времетраење од 180 дена, граѓаните на Бермудија можат да останат до 90 дена во периодот од 180 дена. Турција е-виза е Повеќекратно внесување виза за граѓаните на Бермудија.


Работи што треба да се прават и места на интерес за бермудиските граѓани во Турција

 • Шармантни кафулиња на плажа во Патара
 • Гроздобер кочии влечени од коњи на островот на принцовите
 • Учествувајте со локум и фенери во Големиот пазар
 • Рачно изработени килими и теписи со брод во Отоманија
 • Рај на библиофилот во Сахафлар Карсиси
 • Прекрасен поглед на турските води во Мармарис
 • Уживајте во раскошните крстарења во пристаништето во Истанбул
 • Убави тури со траект во Еминону
 • Trek Pretty Mountains and Bays во Измир
 • Направете патување во минатото во палатата Топкапи
 • Сведоци за вонредни цркви во Ани

Амбасада на Бермуди во Турција

Адреса

Сехит Ерсан Кад. No:46/A Çankayaar Cd. бр.10 поштенско сандаче 42 Чанкаја 06680 Анкара Турција

телефон

+ 90-312-455-3352

Факс

+ 90-312-455-3351


Ве молиме, аплицирајте за е-виза за Турција 72 часа пред вашиот лет.