Турција виза од Авганистан

Турција виза за авганистански државјани

Аплицирајте за турска виза од Авганистан

eTA за авганистански државјани

Подобност за онлајн виза за Турција

 • Авганистанските граѓани можат аплицирајте за еВиза на Турција
 • Авганистан беше членка на турската програма еВиза
 • Авганистанските граѓани уживаат во брзиот влез со помош на програмата за Турција eVisa

Други барања за виза преку Интернет за Турција

 • Авганистанските граѓани можат да аплицираат за е-виза за Турција преку Интернет
 • Електронската виза за Турција важи за пристигнување по копно, море или воздух
 • Електронската виза за Турција е за кратки туристички, деловни и транзитни посети до 90 дена

Турција виза од Авганистан

Оваа електронска виза за Турција се спроведува за да им овозможи на посетителите лесно да ги добијат своите визи преку Интернет. Програмата за еВиза за Турција беше започната во 2013 година од страна на Министерството за надворешни работи на Република Турција.

Авганистанските граѓани треба да аплицираат за е-виза за Турција (Турција виза онлајн) за да влезат во Турција за посети до туризам, деловни, транзитни или медицински цели. Турција Визата од Авганистан не е изборна, но а задолжително барање за сите авганистански државјани патување во земјата за краток престој. Турскиот пасош на имателите на eVisa мора да важи најмалку 6 месеци по датумот на поаѓање, тоа е датумот кога ја напуштате Турција.

Како можам да аплицирам за турска виза од Авганистан?

Турската виза за авганистанските граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса.

Турската виза за авганистански државјани може да се аплицира и пополни преку Интернет на оваа веб-локација и може да ја добивате визата за Турција онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за авганистанските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД на е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Турција Visa Online се доставува преку е-пошта. Турската виза за авганистанските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе се потврди плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред да се одобри турската eVisa.


Барања за турска виза за авганистански државјани

За да влезат во Турција, на авганистанските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за еВиза за Турција. Авганистанските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи турската еВиза ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи турската електронска виза се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Турција.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за турската виза преку Интернет. Авганистанските граѓани исто така се должни да обезбедат а Валидна емаил адреса, да ја добијат еВизата за Турција во инбокс. Информациите за вашата турска виза мора целосно да се совпаѓаат со информациите на вашиот пасош, инаку ќе треба да аплицирате за нова турска еВиза.

Прочитајте за целосните барања за виза за Турција преку Интернет

Колку долго можат авганистанските граѓани да останат со виза за Турција?

Датумот на заминување на авганистанскиот државјанин мора да биде во рок од 30 дена од пристигнувањето. Од имателите на авганистански пасоши се бара да добијат Турски електронски патнички орган (Турција eVisa) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 30 дена. Доколку авганистанските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Турската виза не важи за други цели освен за туризам или бизнис. Ако треба да студирате или да работите во Турција, мора да аплицирате за редовна/традиционална/виза со налепници во најблиската турска амбасада/комисија.

Најчесто поставувани прашања за Турска виза преку Интернет (или турска е-виза)

Која е важноста на турската виза преку Интернет за авганистанските граѓани

Додека турската е-виза е валидна за времетраење од 180 дена, авганистанските граѓани можат да останат до 30 дена во периодот од 180 дена. Турција е-виза е Единечен влез виза за авганистански државјани.


Работи што треба да се прават и места од интерес за авганистанските граѓани во Турција

 • Посетете ја Големата чаршија во Истанбул
 • Куќата на Богородица во Sultaniye Köyü
 • Посетете го раздвижениот медитерански центар во Анталија
 • Ликиска гробница Учагиз, мистерио, антички гробишта со римски саркофази и ликиски натписи
 • Spoonmakers Diamond (четврти по големина дијамант), Истанбул
 • Напуштената турска бања, скриениот скапоцен камен се капе во прекрасна природна светлина во Шахинбеј
 • Шармантни кафулиња на плажа во Патара
 • Прекрасен поглед на турските води во Мармарис
 • Сведоци за вонредни цркви во Ани
 • Уживајте во освежувачко летно одморање на островот Авса
 • Гушење на усните храна во Газиантеп

Авганистанска амбасада во Турција

Адреса

Cinnah Caddesi, бр. 88 Чанкаја 06551 Анкара Турција

телефон

+ 90-312-442-2523

Факс

+ 90-312-442-6256


Ве молиме, аплицирајте за е-виза за Турција 72 часа пред вашиот лет.